係移民公司做緊 你問我答

462 回覆
3 Like 20 Dislike

但呢度話二公婆係intertwined 呀
所以好confuses
把打你試過?有冇話邊類工會好啲
有hkicpa牌若果拎加拿大會計師牌去working holiday再搵工會唔會難?加拿大應該多會計師,技術移民邊條路會快d
簡單D
冇學歷冇技能
幾多錢先走到同埋有咩國家可以去?
點先可以移民日本
同樣問題轉埋英國
老母有葡國護照(澳門人)
但我香港出世同已經過18歲,仲可以申請?
買工風險自己承擔 你老公反而冇事
又上黎搵錢 大家唔好上當 我有朋友中咗招
Post 牌post樣先啦 冇錢開飯想香港人埋單 中介未必做得好不過點都好過你 失業失到傻撚咗上連登想人俾錢你?
應該無加分作用
搞笑咩
仔女唔係可以直接BC 咩?如果老婆BC唔係靠佢parents
https://www.gov.uk/apply-citizenship-british-parent/born-on-or-after-1-july-2006
加拿大嗰啲有quota ,美國英國又難,仲有邊到移民易又無quota
英國tier 4 轉 tier 2 應該冇quota
campus recruiting 搵唔搵到就睇人
其實最後都係要睇你自己搵唔搵到工
冇錯
英國個policy 其實算係咁,美國煩好多
campus recruiting 已經係差唔多最易攞work visa既一條路
不過好似要指定既公司先做到sponsorship ,一般大公司應該無問題
呢樣野應該大部分國家都係咁,一係公司要有sponsor license 一係就唔駛license 但一堆公司講明唔sponsor
結果分別唔大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞