係移民公司做緊 你問我答

462 回覆
3 Like 20 Dislike
想請問係咪一定要RN
EN受唔受技術移民
有案底係唔係多數唔駛諗移民
同澳洲藉結婚係咪直接攞到居留權,之後坐5年移民監就有澳洲藉?
上網睇加拿大express entry la
你IT 底, 有master
如果唔夠30歲,好大機會成功
基本上有養得起自己既生活費就有PR
2中,仲有一段距離先3
睇黎都真係有機
但佢果度寫係Invitation to Apply
點先會有Invitation搵到工先有?
咁呢啲應該係planning做得唔夠
或者讀錯當地冇需求嘅科
有啲省咪唔洗工簽,留學完,語言pass就有省提名
咁呢類係咪通常冇問題?有冇伏
想移民日本,working holiday揾工轉工簽流程係點?易唔易?

30歲後無專門技能點可以得到工簽?

唔好意思,樓主,借少少位

首先,你要係加拿大移民官網開個account
但要complète profile 你要準備
1. 學歷認證(如果唔係加拿大讀書就要準備呢一樣,同你要搵加拿大指定機構做學歷認證)
2. Ielts general result
之後個網會俾個score你,呢個就係加拿大政府俾你既一個分數(如果你加拿大有兄弟姊妹、讀書、做過野、考法文試等有分加)
你未夠30歲年齡拎爆分,過左30每年扣5分

之後你就等加拿大聯邦政府每個月係呢個pool抽最高分個堆人(入面乜人乜國藉都有),抽中就有ITA
或者,你心儀住BC省/ON省,而個省睇中你(你IT好易被人睇中),俾個省提名你,成個profile即加600分,咁下一次聯邦政府再抽基本上中硬,但有代價,要住係個個省唔搬得(好似5年)

又如果加拿大有公司請你,幫你搞LMIA, profile 又有分加,被抽中又high chance 左

都好多途徑,但以上所講最好就係純粹用自己後生,專業,好英文,有master;加有support到自己既生活費就可以移民

認真想搞自己上網研究下,報定ielts都無死
網上好多教學,加拿大官網都尚算清晰程序易跟

抽中左拎左ITA基本上搞埋d手續野(自己上網搞)就會有PR, 5年內住滿3年入藉
移民係咪有錢人玩意,有錢人係講緊有幾十至一百萬資產人士
萬分感激巴打
即時報IELTS先
IELTS無7以上都唔洗諗
General
考到8777就得
去考電腦啦,易d
General好鬼易
Academic 畢業果陣OVERALL 有7.5但expired左
General 未玩過,邊個難D
Academic 難D吧?
8777易?絲打係尖子
點樣ensure 間野唔係呃人?

最近搵左公司,但佢唔係景鴻 global 呢d大公司
要投資500萬,想自己放心d
拎永居 唔洗葡文
拎葡萄牙護照 = 歐盟護照 要考入籍試
要考葡文架
想問下的加拿大讀書移民,讀緊書果陣要唔要交海外稅?
有無人行直接apply 外國工呢條路?
唔係
Writing speaking 操下就得架啦
Listening 同reading 真心唔難
想問下加拿大配偶移民,有咩要注意,我女朋友係加拿大人,大家都係final year,未結婚,係米一定要係香港註冊,先可以一齊去度加拿大?
另外想問下,大家雙方都未有工作經驗同太多嘅經濟support,會唔會影響到移民申請?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞