係移民公司做緊 你問我答

462 回覆
3 Like 20 Dislike
樓主幾錢個月?

得100萬係咪唔洗旨意移到民
諗下用手頭上果100萬,變多60萬出黎
咁就可以移民台灣
Writing 係真心有skill ge, 上YouTube 上網睇下人地點俾分,join 下ielts考試whatsapp group 大家過下料(我無join,聽講好多,因為讀書移民都要考ielts, 好多人都研究緊)
再唔係俾少少錢搵人教下你writing, ielts 考一次都$2xxx,準備好d先去考...
Speaking 唔好怕醜講多d,唔好short answer,見到係鬼考你唔太差勁都會有7
Listening 真心易,你搵d pastpaper就知有幾易
Reading 都好易,同上
建議考電腦試,writing有著數唔使手寫,出成績一個星期度有,仲有唔洗坐咁耐

如果target加拿大既,可以考慮另一個試CELPIP(好似係咁串...), 聞說易過ielts(我未考過唔知)
Academic難d
學歷認證都會搞好耐,最少個半月先到手
有心搞就好plan 下動手啦...
Tg: jumawts
計過暫時最多得456(唔識法文,當IELTS嗰度攞足分),自己既工種應該好難有省政府提名,係咪好難抽得中?
如果本身得bachelor,垃圾文科, 想讀master轉科
有冇咩科係需求大啲?IT係咪近年好景啲?
喺香港嘅經驗幫助不大?
搭咀
肺炎前lowest cut off 470 or above
肺炎期間佢而家唔抽外國人,抽晒d Canadian exp, tech pilot PNP
個pool最高分抽走晒, cut off應該但會唔會跌到456,就無人知...
另一個試香港好似無得考?
最近好似要菲律賓
你預470先夠啦
依個分應該只會越嚟越高
有架!好似係考評局考~
價錢差唔多
我有聽過有人(唔少大陸人)特登去台灣日本越南考ielts
會高分d...
你邊飯工程?
唉 無端端好難再加到分
一係考好ielts一係讀個master
Builder work
想問台灣技術移民,會計資格係咪只受 HKICPA, 其他地方資格會唔會接受?eg. ACCA, CPA Au.

另如果創業移民,2兄妹申請係唔係要分2份 app, 2 個 business咁申請。。。可唔可以同一盤生意申請到?
456已經係當IELTS個分攞最多
請唔請人
你做contractor?
Yes
Building我唔熟,不過有時落去civil地盤,眼見華人做contractor比consultant少好多。
美國讀cs related 搵工易唔易?畢業後有幾耐時間搵工? 做tech company要幾年先有綠卡?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞