水晶集中討論區(5)繼續貼啲晶上黎啦!

689 回覆
11 Like 12 Dislike

補圖
靜咗
係ig買咗粒月亮 超鍾意
第一次up圖 唔知成唔成功
靜咗

買咗幾錢?
遲下都想買粒月亮吊墜送畀人
靜咗

幾靚喎
靜咗

買咗幾錢?
遲下都想買粒月亮吊墜送畀人

買咗280 唔知有無買貴
靜咗

幾靚喎

我代佢多謝你
今日新買嘅月亮石&海藍寶

月亮石好靚 幾錢?

月亮石好靚 幾錢?

700 少少肉赤
去緬甸旅行買左火山石同虎眼石 應該都唔係d 咩靚野 不過有新鏈帶幾開心
水晶你覺得污濁左 其實沖下水 曬下太陽/月光(父神/母神)就OK

晶簇其實可有可無 當然有既更好 不過保養我覺得好麻煩 成日有塵又大舊

btw 我覺得用Singing bowl去幫水晶淨化係最有用同最快的~ 即消即戴

Singing bowl 即係點?
水晶你覺得污濁左 其實沖下水 曬下太陽/月光(父神/母神)就OK

晶簇其實可有可無 當然有既更好 不過保養我覺得好麻煩 成日有塵又大舊

btw 我覺得用Singing bowl去幫水晶淨化係最有用同最快的~ 即消即戴

係一種叫頌缽既野

會有7個唔同既缽 有唔同既音頻對應返人體7個脈輪

主要用黎消磁 清除負能量 令細胞有共振 有治療既能力

同水晶去改變一個人既磁場好似 打開人體塞住既能量 令氣可以流通

水晶缽可以幫水晶去除日常吸收返黎既負能量 好似你人體既負面想法or外界對你既負面能量(鬧你or妒忌你)

又可以有幫水晶充電既作用 令水晶氣牆更加光 正面影響更好

之前去市集睇水晶 有一檔佢冇啦啦拎出黎how左一下我嚇左一嚇

晶簇都係擺係度姐 我都冇特別去保養 間唔中沖一沖水算
同埋可以震宅嘛

同埋可以震宅嘛

震宅係真 可以拉到附近既氣牆同頻率岩返
可以買4粒黑曜石放4角接地 可以令人有安全感同辟邪

黑碧得唔得
最近都想買4粒原石放床4角

係一種叫頌缽既野

同水晶去改變一個人既磁場好似 打開人體塞住既能量 令氣可以流通

水晶缽可以幫水晶去除日常吸收返黎既負能量 好似你人體既負面想法or外界對你既負面能量(鬧你or妒忌你)

之前去市集睇水晶 有一檔佢冇啦啦拎出黎how左一下我嚇左一嚇

正常一開始D音係又沉又細 敲到你覺得唔順耳 可能就係果個脈輪塞住左

又唔係唔順耳既 市集勁嘈 我又好專心咁烏低身睇緊水晶 一岳高個頭就見到個店主拎住個singing bowl 個陣先聽到原來佢how左下有聲
我覺得個啲聲好治癒 一聽到就覺得好舒服

係一種叫頌缽既野

正常一開始D音係又沉又細 敲到你覺得唔順耳 可能就係果個脈輪塞住左

又唔係唔順耳既 市集勁嘈 我又好專心咁烏低身睇緊水晶 一岳高個頭就見到個店主拎住個singing bowl 個陣先聽到原來佢how左下有聲
我覺得個啲聲好治癒 一聽到就覺得好舒服

敲完要沿著個邊慢慢轉下 因為有好多種缽 人主要中軸有7 手腳都有 仲有d人相信頂輪對上都有
慢慢聽下 感受下身體就知邊到塞左

塞左即係點
巴打好似好有研究

同埋可以震宅嘛

震宅係真 可以拉到附近既氣牆同頻率岩返
可以買4粒黑曜石放4角接地 可以令人有安全感同辟邪

黑碧得唔得
最近都想買4粒原石放床4角

https://lihkg.com/thread/242181/page/2
隔離POST俾人追擊緊

原石正路越大粒能量越高 黑碧同黑曜係功用上有少少差別

黑碧 辟邪,吸負能量係好D 仲有碧壐(電氣石)都有對應心輪 可以+強包容心同人緣好D 易聚財

黑曜 可以避邪擋煞 改善失眠 同埋日頭諗野多 可以將上三輪氣牆拉返落地 平衡返

其實兩樣都OK

之後我打算黑曜金曜換成黑碧同黑髮

咁黑髮入邊D髮係黑碧黎
單純功效會唔會黑碧比較好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞