想玩下水晶

497 回覆
9 Like 17 Dislike
有冇人戴黑曜石好似我噉越帶越黑
戴右手有定期淨化條鍊越嚟越靚

望落去氣牆OR粒石有光亮 冇污濁就OK

黑耀石對應底輪 講緊人對生存既意識,安全同穩定 平常人都可以戴

就係粒石有光但我個人就越嚟越黑仔
唔係話僻邪咩?
利申之前戴戴下爆咗懷疑幫我擋咗嘢
死出去吹水台啦

水晶都可以係靈性學術研究 你做咩又紅字又加大呢

哇,好撚學術呀

你冇咩文化唔怪你

其實連登咩人都有 我覺得佢有佢嘅意見無咩所謂

玩水晶冇文化? 戴水晶點戴 背後配合冥想可以達到咩目的
點解會有脈輪 同西方大天使文化或者印度既神學有咩關連

脈輪背後講緊果套意識 生命理論同哲學 你以為玩水晶就真係玩?

哲學

你知唔知咩係哲學架

後現代主義眼中嘅哲學:A subject that create the new concept

哲學總論:泛指形而上嘅世界觀
死出去吹水台啦

哇,好撚學術呀

你冇咩文化唔怪你

脈輪背後講緊果套意識 生命理論同哲學 你以為玩水晶就真係玩?

哲學

你知唔知咩係哲學架

後現代主義眼中嘅哲學:A subject that create the new concept

偽科學非理性就咪撚挪用哲學名義啦

死出去吹水台啦

哇,好撚學術呀

你冇咩文化唔怪你

哲學

你知唔知咩係哲學架

偽科學非理性就咪撚挪用哲學名義啦

垃圾迷信撚死出去吹水台
死出去吹水台啦

哇,好撚學術呀

你冇咩文化唔怪你

大天使

哲學係介乎於神學同科學之間架,講埋天使

濫用哲學名義
死出去吹水台啦

哇,好撚學術呀

你冇咩文化唔怪你

大天使

濫用哲學名義

其實你唔鍾意咪負皮上一頁囉
人地想傾下水晶又唔俾
死出去吹水台啦

哇,好撚學術呀

你冇咩文化唔怪你

大天使

濫用哲學名義

其實你唔鍾意咪負皮上一頁囉
人地想傾下水晶又唔俾

你現在聚腳於學術台
死出去吹水台啦

哇,好撚學術呀

你冇咩文化唔怪你

大天使

濫用哲學名義

WIKI下大天使先啦

天使係以前就係有分天主教 猶太教 基督教

http://lifly0815.pixnet.net/blog/post/318462585-2016-2-3%E3%80%90-%E8%84%88%E8%BC%AA%E7%B3%BB%E7%B5%B1%E8%88%87%E5%A4%A9%E4%BD%BF%E3%80%91

唔同天使又對應唔同脈輪 而脈輪又係對人體既分泌系統產生唔同既效用

http://blog.xuite.net/julianko/aimer/15218348-%E4%BA%BA%E9%AB%94%E4%B8%BB%E8%A6%81%E6%9C%89%E4%B8%83%E5%80%8B%E8%84%88%E8%BC%AA+

你WIKI出黎既神學同科學=哲學
日常用語中,其也可被引申為個人或團體的最基本信仰、概念或態度

咁借住水晶去引申出黎背後既理論 唔可以係學術台討論??

神學=迷信,係撚哲學

從來冇講過神學同科學等於哲學,唔該咪曲解我Meaning
死出去吹水台啦

哇,好撚學術呀

你冇咩文化唔怪你

大天使

濫用哲學名義

WIKI下大天使先啦

http://lifly0815.pixnet.net/blog/post/318462585-2016-2-3%E3%80%90-%E8%84%88%E8%BC%AA%E7%B3%BB%E7%B5%B1%E8%88%87%E5%A4%A9%E4%BD%BF%E3%80%91

唔同天使又對應唔同脈輪 而脈輪又係對人體既分泌系統產生唔同既效用

http://blog.xuite.net/julianko/aimer/15218348-%E4%BA%BA%E9%AB%94%E4%B8%BB%E8%A6%81%E6%9C%89%E4%B8%83%E5%80%8B%E8%84%88%E8%BC%AA+

日常用語中,其也可被引申為個人或團體的最基本信仰、概念或態度

你試出街搵條友話粒水晶入面包含神學理論?笑柒你痴線都似
The fact that the same effects were found with both genuine and fake crystals undermines any claims that crystals have the mysterious powers which they are claimed to have [emphasis mine].

If a fake (placebo) produces the exact same effect as the “real” effect that you are trying to test, then the effect is not from the component being studied. This is also what we see with “spiritual and ancient” practices like acupuncture. It does not work beyond placebo, that is to say that fake acupuncture works just as well, and therefore acupuncture does not work. Like acupuncture and crystal healing, it is not what proponents claim to be working that is having an effect, it is something else (placebo effect, psychological priming, etc.).

https://www.google.com.hk/amp/s/sciencebasedlife.wordpress.com/2011/09/05/crystal-healing-magic-cures-or-just-rocks/amp/#ampshare=https://sciencebasedlife.wordpress.com/2011/09/05/crystal-healing-magic-cures-or-just-rocks/

假嘅都有用喎
死出去吹水台啦

哇,好撚學術呀

你冇咩文化唔怪你

大天使

濫用哲學名義

WIKI下大天使先啦

講粗口好似威D
以前D人夠話地球係圓既比人當痴線 係人類無知而產生姐
所以一開始都話 你冇文化唔怪你

你就冇文化,迷信當寶使

死出去吹水台
The fact that the same effects were found with both genuine and fake crystals undermines any claims that crystals have the mysterious powers which they are claimed to have [emphasis mine].

If a fake (placebo) produces the exact same effect as the “real” effect that you are trying to test, then the effect is not from the component being studied. This is also what we see with “spiritual and ancient” practices like acupuncture. It does not work beyond placebo, that is to say that fake acupuncture works just as well, and therefore acupuncture does not work. Like acupuncture and crystal healing, it is not what proponents claim to be working that is having an effect, it is something else (placebo effect, psychological priming, etc.).

https://www.google.com.hk/amp/s/sciencebasedlife.wordpress.com/2011/09/05/crystal-healing-magic-cures-or-just-rocks/amp/#ampshare=https://sciencebasedlife.wordpress.com/2011/09/05/crystal-healing-magic-cures-or-just-rocks/

假嘅都有用喎

安慰劑效應當真,水晶撚智商高極有限
死出去吹水台啦

哇,好撚學術呀

你冇咩文化唔怪你

大天使

濫用哲學名義

WIKI下大天使先啦

講粗口好似威D
以前D人夠話地球係圓既比人當痴線 係人類無知而產生姐
所以一開始都話 你冇文化唔怪你

出埋粗口呢個Point

冇能力反駁就搵高地企
其實我對水晶零研究
只係發生左好多事 個人有左情緒病
跟手聽人講個間dok.my花菇好勁
就諗住買水晶帶下
個個人推薦我買天河石同紅紋石

有冇人知喱兩條帶左會點?

最後因爲紅紋冇貨就買左天河
成388一條好撚貴

但我越帶佢越多白色一條條(本身有少少)
但越帶幫多白紋之餘仲有幾點啡點
姐係咩意思?

仲有想問下 帶水晶有冇咩要注意?eg:點保養/有咩禁忌?etc

買水晶一般都係玉市 街店同IG店

玉市幾貴下 又太多你第一次買易比人食水
我條10MM紫晶買成7XX IG 200一定有

街店都貴 晶之圓 一般街店之類 我少去

IG店理論上最平 不過睇圖又真係差左少少
水晶睇實物同睇圖感覺差好遠 但都有店可以約出黎睇貨簡

另外今日有D2 PLAN
買水晶一般都係玉市 街店同IG店

玉市幾貴下 又太多你第一次買易比人食水
我條10MM紫晶買成7XX IG 200一定有

街店都貴 晶之圓 一般街店之類 我少去

IG店理論上最平 不過睇圖又真係差左少少
水晶睇實物同睇圖感覺差好遠 但都有店可以約出黎睇貨簡

另外今日有D2 PLAN

屌按錯
今日有D2 PLAN 我所知最少一間有去 其他幾間熱門店冇留意

希望幫到你
得閒嘅話去D2睇下有冇
玉市驚比人食水
大店貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞