水晶集中討論區(5)繼續貼啲晶上黎啦!

689 回覆
11 Like 12 Dislike
新手買藍虎眼去邊買好

ig啦 玉器市場啦
有冇人知全紅S7同一般有唔同顏色既S7係功效上有冇分別?

想問本身有兩條鏈(馬粉同天河), 擺係窗邊白晶簇上面一排,今日發現兩條都一齊斷左,有無咩意思同埋應該點處理?
想問本身有兩條鏈(馬粉同天河), 擺係窗邊白晶簇上面一排,今日發現兩條都一齊斷左,有無咩意思同埋應該點處理?

係咪曬得多太陽橡筋/彈性魚絲老化?
買彈性魚絲重新穿過啦

係咪曬得多太陽橡筋/彈性魚絲老化?
買彈性魚絲重新穿過啦

可能係
但我一帶條天河就會即刻作病
我未必穿番佢
只係穿番條馬粉算
遲下去外國讀書,有邊款水晶可以幫助學業同保佑外地生活順利平安,仲有邊款水晶可以吸引真正嘅好朋友趕走唔好嘅人同事
遲下去外國讀書,有邊款水晶可以幫助學業同保佑外地生活順利平安,仲有邊款水晶可以吸引真正嘅好朋友趕走唔好嘅人同事

呢粒

未聽過嘅 可以我唔識得多
我心水天河/紫晶,其實我鐘意藍色所以想買返啲藍色嘅晶
同埋絲打你po嗰粒我係ig shop/hashtag度未見過

呢粒

同埋絲打你po嗰粒我係ig shop/hashtag度未見過

有啲似粉晶

呢粒

有啲似粉晶

但我好鐘意藍色 ig店主叫我買紫晶
但我覺得海藍寶 天河同藍磷好靚

呢粒

有啲似粉晶

咁樣一係你唔理功效買藍色晶石, 一係照功效買紫晶啦

順便講句, 水光水晶(aqua aura)同靛青水晶(tanzan aura)都係金屬鍍膜水晶嚟, 想買藍色天然石唔好揀呢兩隻

呢粒

有啲似粉晶

咁樣一係你唔理功效買藍色晶石, 一係照功效買紫晶啦

順便講句, 水光水晶(aqua aura)同靛青水晶(tanzan aura)都係金屬鍍膜水晶嚟, 想買藍色天然石唔好揀呢兩隻

嗰店主推薦我買紫晶/超7,綠幽靈好靚好似望到嗰森林咁

拉長石, 粉晶同乜石?

拉長石, 粉晶同乜石?

薔薇石?

好耐無戴過水晶
尋日買左條碧壐好貴

好耐無戴過水晶
尋日買左條碧壐好貴

依家碧壐係貴(其實貴咗好耐)
新手買左條super7 戴既時候feel到手有少少痺 想問係咪正常?
新手買左條super7 戴既時候feel到手有少少痺 想問係咪正常?

之前聽過水晶鋪既sales 講
好似係能量太勁
如果帶耐啲都係咁就可能唔岩你

之前聽過水晶鋪既sales 講
好似係能量太勁
如果帶耐啲都係咁就可能唔岩你

希望戴多排會適應
唔想浪費左條super7
你地覺得吊墜功效大啲定手鍊
btw 想入手紅紋
你地覺得吊墜功效大啲定手鍊
btw 想入手紅紋

我條命喜火,想帶啲火屬嘅晶石
手鍊又做野唔方便,吊墜又帶咁玉佩

想買呢一條

想買呢一條

幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞