水晶集中討論區(5)繼續貼啲晶上黎啦!

689 回覆
11 Like 12 Dislike
因為想同男朋友stable d 同埋想事業發展好d 今日去咗買水晶

上面係今日買嘅摩根石加月亮石,功效好啱我用,自己亦好中意粉色 $6xx 算唔算貴
下面係兩三前買嘅草莓晶加月亮石嘅手扼覺得都work, 之後同咗男朋友一齊,而且人緣都好似好咗,當時買$2xx 都唔知平定貴,無咩概念

男朋友買嘅黑長石,唔知算唔算靚石,自己覺得都幾貴,佢自己鍾意就好了

最後本身係想買綠髮晶吊墜,但間店無,店員話super seven 功效都好全面,耳仔軟就買咗 $5xx,不過s7得一粒係咪無咩用架 依家有d 後悔

一粒s 7 要5舊 係咪俾人呃左
我買一條都係5舊
因為想同男朋友stable d 同埋想事業發展好d 今日去咗買水晶

上面係今日買嘅摩根石加月亮石,功效好啱我用,自己亦好中意粉色 $6xx 算唔算貴
下面係兩三前買嘅草莓晶加月亮石嘅手扼覺得都work, 之後同咗男朋友一齊,而且人緣都好似好咗,當時買$2xx 都唔知平定貴,無咩概念

男朋友買嘅黑長石,唔知算唔算靚石,自己覺得都幾貴,佢自己鍾意就好了

最後本身係想買綠髮晶吊墜,但間店無,店員話super seven 功效都好全面,耳仔軟就買咗 $5xx,不過s7得一粒係咪無咩用架 依家有d 後悔

一粒s 7 要5舊 係咪俾人呃左
我買一條都係5舊

粒s7 望落都唔多絲 好似質素一般,雖然有優惠,4xx 買咗,但都有d 後悔,真係買一條好過

追返post 發現大家買嘅都好靚,繼續lm 學嘢

大家覺得呢度1480一條值唔值
岩岩尋日去左間鋪頭,佢有舊細細舊既白水晶原石既物體擺左係度。因為水晶鍊好似可以擺起上面消磁咁。

但舊石擺係度唔知比咩人摸過,咁你地的話會點樣處理?

(睇下遲d有時間post相)
有冇人知呢條係咩髮晶
屋企人廟街$35執佢返黎

自己本身有條紅紋搵正姻緣
帶咗一排就冇再帶
近期又入手咗條月亮
琴日又買咗條S7

大家覺得點
想買水晶串珠戴手或者鏈掛頸
想增人緣係咪買紫水晶好定超級七
幾錢左右會好
驚太貴蝕比人
太平又比人呃買假野
新手一問
想同岩岩分手既前度復合 上網睇帶天河石
點既水晶會功效大d?
未買過,想買條黑曜石帶下,因為自覺真係好黑仔,初次買係咪在店買好d? 有冇好舖介紹?
新手想問下鈦晶市面係咪多假野?想入手玩下但唔知去邊揀好
鈦晶好似係無假貨的, 要平就上IG睇啦
唔該哂 但我應該會去實體店睇,摸到實物買好似好d 有冇邊間巴打你地買開?
實體店貴IG幾倍
IG果D 你可以睇下佢地幾時擺市集, 甚至有D有門市
我就無話專登去邊間買, 上網睇多
真係唔該哂你 我睇多d先
今日新買左條s7 條月亮石就之前係淘寶買
好似上傳唔到圖
新手 金曜是咪都招到財
好似好少人鍾意青金石

青金石好靚仔架,靛藍底又帶點點金色,好似星空咁
係咪所有晶都係要返歸就除咗放上晶簇到消磁?
月亮頸鏈可唔可以長戴 間唔時先拎落黎消下
我條月亮石斷咗
大家點睇水晶鏈斷
條線夠鐘要換
帶/除嘅手勢唔好
追左好耐post都唔係好明月亮 草莓 粉晶 紅紋 分別係有咩功效
不如你試下用 Google search
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞