[PS4]Final Fantasy VII Remake[集中討論區 8]

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
唔出好過出
到時個地圖咁撚大咩都冇
好似ff15咁
遊飛船河
我都寧願佢整細d
開放世界但乜都冇真係好on9
你行多一兩次就唔會再想玩
我覺得ff15個地圖都幾好丫個問題出響劇情度姐
想問吓咁多位巴打,我裝咗隻leviathan然後出咗summon bar仲有我自己atb bar都滿晒,點解都仲係冇得揀召喚佢?
終於捱到ch14

明天繼續
敵人準備出技或者魔法嗰陣,你用技能或三角制可以打到人後退,但唔係時時都得
個個敵人都唔同,有啲儲氣可以打停有啲唔得,有啲一掂到就仆街有啲要狂打,成件事唔統一打落好煩躁
俾個signal嗰招可唔可以截停都好吖
睇場地
如果唔介意畫面我認為456 都係必玩
6 > 4 > 5
唔計7最神係10, X-2 因爲 Yuna 都爆埋
12 其實都好玩 個系統都正 我覺得個故事仲好過15
13 真係睇Lighting 13-2, 13-3 冇玩 我都想知其實值唔值得玩...
15 失望 DLC 最後竟然出唔哂 我想知嗰條女騎士個故事都冇埋
1,2,3係呢個世代就唔值玩了
8 我都覺得普通
9 衰人設 搵隻馬騮做主角
12好耐玩,而且好好玩
我PS4先買,應該係國際版加到好豐富
地圖大到on9,迷宮真係會蕩失路嘅迷宮,職業組合多,特殊怪個個有特別打法,要搵佢哋都要花心思
單純打怪行迷宮,12係好爽

只係系統複雜好難上手,升錯技又返唔到轉頭,玩慣回合嘅FF玩家一睇trailer可能玩都冇玩
同埋故事真係幾難頂,難頂到我一啲印象都冇,淨係知一直控制嗰個金毛唔係故事嘅主角
有冇人同我一樣行左59層樓梯?
下集如果係PS5護航作就不得了
其實佢啲武器係亂鳩咁出定點,最後俾兩把魔攻劍cloud做乜鳩
我行左十層諗住返轉頭 點知冇得返唔轉頭
爆咗幾日都仲未抽離到,成日喺度諗嗰啲伏線位搞到訓唔著,對上一次久久未能釋懷係NieR:Automata,又會咁啱係呢間公司出品
14章之後會一直打打打到爆機為止
中間會再見到佢一次
引你玩2周目
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞