[PS4]Final Fantasy VII Remake[集中討論區 8]

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
果招反好似同本身果招一樣, 只係反物理?

提外話,
普通mode 按三角會變勇武mode 應該好多人都知,
而普通mode 按三角擺緊架式時,
如果受到物理攻擊都會即時反擊
呢個其實裝吸雷已經可以舒服打
仲有鋼鍊修茲中尉

下雨了
而家盛傳劇情唔係重製,似續集多
反唔到魔,打final boss d大魔法照樣硬食
呢個真係有教 係你唔啱
仲有平時閃避會解除勇猛mode,但係鐵壁(r1+X)係唔會變返普通mode
倒地無無敵又係痴線
佢所謂大改最多咪話aerith唔洗死 zack是但係一個地方幫到手/第二個世界未死/seth未必係最終boss 呢d加落去我無乜所謂
我唔覺佢完全唔跟原著 唔通cloud唔去温泉村 唔會同tifa跌落lifestream咩
Agree 野都扑埋仲要講咩Aerith
換珠唔方便咩?
禁R1定L1有得4個人成板show出黎換
好似淨係教左勇武mode R1 防禦時會自動反擊
但入緊勇武mode 仲擺緊 pose 果陣, 唔駛按 R1 都有反擊判定,
好似就無講
1星魔幻石加秘銀杖
已經300幾魔攻

升滿仲得了
cloud唔去温泉村 唔會同tifa跌落lifestream

咁就唔會有感人情節,
TIFA人氣唔會谷起
比人打斷都仲可以話係我技術問題
最癡線隻王轉Phase前招技未出完就會食左果招既ATB
反到魔 係反唔到d無得防禦ge招
不過多數都係魔姐
唔覺, 好正
魔幻石係邊粒
出技唔好控住條友出 盡量出指令
怪物多數係打你控個個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞