[PS4]Final Fantasy VII Remake[集中討論區 8]

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
鬼佬就係聽到佢同原版唔同就不了,破壞哂ff7
呵嘻
鬼佬=命運修正鬼
冇人介意佢改
係擔心se今時今日嘅功力姐
年齡問題 玩原版先ge傾向唔想佢大改
玩cc先無所謂
我咁睇啦,如果佢地肯專心搞完本篇先出外傳,當整多兩part,每part 兩年,出完本篇鳥山都49 50,而且跟左ff7 個project 成十年,其實都應該夠料做producer 啦
認同, 先玩原版有比較大情意結
我玩過原版,但覺得改劇情幾正喎萬一改得衰咪攬撚住舊版故事黎j,無視個新版,無乜損失
其實最主要係老fans期望係高清原作
點知出嚟咁樣跌曬眼鏡
我擔心野島又會唔會玩野
已經有FFX2.5先例
菲拉=原作派都形容得幾精準
果陣時 FF13 故事內容, 玩法一本道,
俾人屌得最多嘅就係鳥山求, 甚至有人叫佢收山唔好再出黎害人
我玩過FF7 冇玩過CC 想佢大改
隻驚本身回合制又唔係動作驚
高清做乜
所以根本唔關事
係接受能力問題 有啲人唔接受
有啲人覺得改得好就得
我唔係呀我純粹係正常進度咁樣打,佢係比我召喚例如小陸行鳥或者係仙人掌,但就唔俾我召喚ifirit 同埋leviathan,唔知係咪bug左
爆機了,42個鐘
JRPG真係好有原則

地圖一定要有下水道

博士要係變態反派

啲地圖機關係要方便俾人入侵
關咩事 而家技術進步咗
就係想整返靚佢玩感受下神作嘅威力啦
事實係今次唔少人本身無咩野
今集之後鍾意Aerith啦
有靚樣加配音差好多
再問
驚閪咩 咪又係A同T爭
其他車尾燈都睇唔到啦
估係陸行鳥召喚嘅條件係寬鬆啲
屬性珠有兩粒,範圍化珠就真係得一粒,hard未爆,唔知會唔會有兩粒範圍化珠。

我就咁分嘅,範圍化珠用係魔攻,因為我推爆Aerith魔攻,兩粒魔幻珠3星已經有700魔攻,基本升爆咗就999魔攻,秒天秒地。加埋魔法陣,雙魔法,部分高級怪都無9成血,boss戰用光線炮係無力竭都可以打扣到11分1到嘅血,講緊未升爆加100%魔攻。

之後全部人就有粒大回復珠,兩個有大復活,Barret就衝坦HP9999,Cloud 同Tifa就近戰輸出,基本全部珠都係近戰buff珠,屬性珠就交俾佢咃,每次戰鬥都睇對方怪怕咩屬,就裝咩屬性珠,boss戰更加要睇,而且無隻敵人都要洞察一次(因為想洞齊114隻怪)。全部魔法珠都有3粒係升滿,回復珠就4粒,Barret只用回血加物魔防,再加氣X珠,用1 ATB回血,愈無血愈回得多。基本有Barret就等於不敗(無MP就難講啲),如果無Barret得Aerith,就盡量用魔法輸出扣血,用Cloud 同Tifa 尾刀。呢個係我嘅編排。

除咗白金,都想做埋全收集。
想問問大家,log list入面嘅第14章各自的決心事件係要做啲咩?我仍然唔知無要做啲咩。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞