[又一次] 巴塞隆拿球迷討論區 (187)

1001 回覆
11 Like 21 Dislike
仲有,講左十萬次,買人同用青訓係無衝突
我都講左十萬次,打強隊同打弱隊係完全兩回事
打強隊用勁人,打廢隊練青訓,以老帶新

隔離賤種呢點就做得好好
但有兩個前提:
一.你啲人本身頭有料
二.教練係正常

呢家巴就係放走哂有潛質青訓,買既又唔係勁人
成件事錯哂
佢地咪買左法比返黎接囉

唔好話咩買法比on9,頭半季佢勁到飛起,柒係之後ge事

伊斯高想黎,喂大佬你一季畀佢正選連後備踢20場波?你係教練你敢同金童講呢d?

我真係唔知你點睇得出佢頭半季勁到飛起,佢係巴最突出既反而係後上,佢打中場係格格不入。

伊斯高第一季係皇馬場場正選?
如果要場場俾到正選先買到人
第一隊唔駛買人既就係賤種,佢地從來就超齊腳
呢隊巴塞一定要重建,就算今季負碌拎三冠王都好,都一定要換血。
入定迷屌黨先
佢地咪買左法比返黎接囉

伊斯高想黎,喂大佬你一季畀佢正選連後備踢20場波?你係教練你敢同金童講呢d?

我真係唔知你點睇得出佢頭半季勁到飛起,佢係巴最突出既反而係後上,佢打中場係格格不入。

法比頭半季唔勁?佢頭半季已經做到雙十 只係下半季柒炸 當年坐擁4 6 8三個世界級喎 之後仲有大佬 仲買伊斯高? 巴塞同賤種唔同 唔會要正選後備廿幾個都世界級 基本上當年都係前中後嘅後備一個一線尾頂住就算 前山狗中法比後馬斯阿祖 其餘都青訓 咁樣青訓先有機會上位 而唔係要買人買人再買人
佢地咪買左法比返黎接囉

法比頭半季唔勁?佢頭半季已經做到雙十 只係下半季柒炸 當年坐擁4 6 8三個世界級喎 之後仲有大佬 仲買伊斯高? 巴塞同賤種唔同 唔會要正選後備廿幾個都世界級 基本上當年都係前中後嘅後備一個一線尾頂住就算 前山狗中法比後馬斯阿祖 其餘都青訓 咁樣青訓先有機會上位 而唔係要買人買人再買人

個時間點根本唔同
伊斯高2013去皇馬,法比11年已經去巴
果陣法比已經柒
順帶一提伊斯高係馬拉加發光發熱打埋歐聯果季正正係巴塞七喜果季
再且,伊斯高定位係接小白,法比定位係接沙維,毫無衝突
佢地咪買左法比返黎接囉

用你接影帝班

之後買番大佬 爆佢
我同土方睇法相似,除左2點
1. 蘿白上番中場提供到係前插能力,要佢做波未必能力,佢上中場可以比多一個更好選擇,但中場點都要清人

2. 當初就算isco幾勁,潛力幾高都唔覺唔買佢係可惜,反而唔買阿辛斯奧去買超西先dup春

Isco例子根本好多,例如呢兩年買唔到Dybala唔通又要可惜。

當初老中青中場全部齊章,高層識玩根本唔會搞到咁,因為老中青中場走嘅係中青嗰兩個,自然搞到今日咁
賤種有政府銀行係背後
你巴狗有冇咁有錢?
roberto 初初上黎一樣畀你地怒屌啦

根本除了哥蛇,就冇人重視過班青訓產品

踢得差唔撚屌得?
小白岩岩出道果時你估冇人屌?

冇話唔屌得,而係踢得差就叫人走,人地踢得起又幫人含撚,年輕球員唔使機會咩
當年艾比度第一季都係鳩下鳩下,影帝更加唔使講,原本係叫契仔,係哥狗不斷比機會先上到位

呢樣真,連果少少尊嚴都冇

羅白又係 俾人屌到乜都咁值 一入6-1個粒又俾人吹到天上有地下無

就算到呢家我都係堅持要右閘
話之呢季攞到三冠王都好
長遠黎講係一定要買,羅白最適合係打中場

有咩閘好買市場上

不如升件青訓試算
賤種有政府銀行係背後
你巴狗有冇咁有錢?

仲買通埋西班牙足總叫人送分
roberto 初初上黎一樣畀你地怒屌啦

根本除了哥蛇,就冇人重視過班青訓產品

踢得差唔撚屌得?

冇話唔屌得,而係踢得差就叫人走,人地踢得起又幫人含撚,年輕球員唔使機會咩
當年艾比度第一季都係鳩下鳩下,影帝更加唔使講,原本係叫契仔,係哥狗不斷比機會先上到位

羅白又係 俾人屌到乜都咁值 一入6-1個粒又俾人吹到天上有地下無

話之呢季攞到三冠王都好

有咩閘好買市場上

不如升件青訓試算

比爾連,根據某高登識波帝講買佢巴塞今年一早3冠
右閘黃潛加斯柏,sidibe都係唔錯選擇
右閘黃潛加斯柏,sidibe都係唔錯選擇

買馬里安奴頂一兩季囉
palencia上一隊做輪換

踢得差唔撚屌得?

話之呢季攞到三冠王都好

有咩閘好買市場上

不如升件青訓試算

比爾連,根據某高登識波帝講買佢巴塞今年一早3冠

直頭守到冇一隊過到半場
我同土方睇法相似,除左2點
1. 蘿白上番中場提供到係前插能力,要佢做波未必能力,佢上中場可以比多一個更好選擇,但中場點都要清人

2. 當初就算isco幾勁,潛力幾高都唔覺唔買佢係可惜,反而唔買阿辛斯奧去買超西先dup春

Isco例子根本好多,例如呢兩年買唔到Dybala唔通又要可惜。

當初老中青中場全部齊章,高層識玩根本唔會搞到咁,因為老中青中場走嘅係中青嗰兩個,自然搞到今日咁

點解我會咁執著伊斯高,係因為放眼全個世界,只有佢先可以接到小白班,而我地本身有機會要到佢
如果本身無機會,咁討論黎哂氣
但明明有,因為高層既固執同白痴錯失,就係自己問題。

我係因為想睇野兔所以當時睇馬拉加,但令我睇到o咀既係伊斯高...
大家有睇開我講野都知我唔太相信啲所謂潛力股同新星,我係寧願買巨星都唔想哂錢買一線尾新人。但伊斯高真係例外,名符其實既金童同天才,護波盤扭絕對有小白級數。比起小白佢仲要多三樣野
活力,遠射,唔易傷
佢分波同意識絕對可以黎度巴塞同沙維小白美斯偷師,一定進步唔少。
我地就咁錯失左未來歐洲第一中場,仲要俾死對頭買左
呢個真係好值得引以為鑑
呢類型球員會好易夾到巴塞...你見佢係馬拉加同人撞果啲one two就知佢係會同美斯夾到果啲人黎
巴狗又FF買Isco
咁長廢事quote
Re土方
我明白你個種執著 但1213我地本身都有大佬 但又放左佢 球隊根本唔想要中場 再加埋當年高層要allin屁馬 真係冇計 如果俾我計 我覺得放走大佬可惜d 雖然佢個年唔係打得好好 但潛質技術係鳩人都知
同埋好認同你個句唔信咩所謂妖人 寧願用自己班青訓
咁長廢事quote
Re土方
我明白你個種執著 但1213我地本身都有大佬 但又放左佢 球隊根本唔想要中場 再加埋當年高層要allin屁馬 真係冇計 如果俾我計 我覺得放走大佬可惜d 雖然佢個年唔係打得好好 但潛質技術係鳩人都知

呢樣正正係我嬲既地方,法比泰亞高二揀一揀錯人
都算
你出多場賣貴啲都好呀 俾拜仁20m汁
如果留到大佬買唔到Isco都可以接受

根本你宏觀咁睇巴塞呢幾年既買賣九成九係錯,好難唔呻

就算係有利既買賣,好似尼馬咁,都搞到一pat蘇州屎
就算你而家比我揀我都係要大佬多過isco
係咪買翻迪路菲奧
不過其實都係巴迷自作自受
大雄係佢地選出黎
咁長廢事quote
Re土方

都算

啱啦,呢個就係我地一路屌嘅原因
老中青先放走最有潛力,最有實力親生仔,為嘅係聯賽冠軍到手去衝100分搞到泰亞高出唔到足夠上場時間

再放走法比去轟,搞到最當打嘅人都冇埋

成個羅塞爾系高層都應該拉去打10次靶都唔夠
不過其實都係巴迷自作自受
大雄係佢地選出黎

為左連任,竟然用球會錢bid毒撚黎幫自己競選
成40m冇撚左
咁長廢事quote
Re土方

都算

啱啦,呢個就係我地一路屌嘅原因
老中青先放走最有潛力,最有實力親生仔,為嘅係聯賽冠軍到手去衝100分搞到泰亞高出唔到足夠上場時間

再放走法比去轟,搞到最當打嘅人都冇埋

成個羅塞爾系高層都應該拉去打10次靶都唔夠

仲未計賣心口趕走告魯夫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞