(勇者)Samsung S8/S8+討論區

1001 回覆
25 Like 60 Dislike
話說頭先唔小心掃左部機落地 (大概一米)
拎上手一睇

冇事,好彩貼左玻璃貼,只係塊貼裂左小小

師兄用邊隻貼?
話說頭先唔小心掃左部機落地 (大概一米)
拎上手一睇

冇事,好彩貼左玻璃貼,只係塊貼裂左小小

師兄用邊隻貼?

淘寶usk

試過DBS Black card 唔得
Citibank OK

Citibank OK

正喎

Citibank OK

正喎

即係韓版刷新加坡rom就有機會用到
各位大佬,你哋覺得粒u 835同國際版有無唔同,聽有post講高通比較易過熱

剩係知三叔粒u 分數高d

gpu 8895會廢過835大概40%

差咁多

但前兩代用三星u 又慳電d

因為兩個大核交替咁用
高通就8核全開

我覺得三星果個調度唔錯
唔係個個APP都需要8核全開
高通掃下MON開盡8核

最緊要都係電夠用速度又唔慢~
如果高通下下用八核d電反而有機會唔夠用

香港U係邊隻
3星定高通

港版係高通s835

exynos打機奶哂野
睇youtube片開gta sa又慢又lag
如果d game 無為exynos optimize都幾煩下

唔係掛咁大鑊
雖然我唔打機啫
我依家都1516緊 想買S8+ 128但依家淨係得韓水
行貨又等得耐

買啦...淨係exnoys cpu都夠

好在我果陣下定決心買, 上個月23號買水機 到而家行貨都未出

頭先係禾禾禾差啲想買8+ 64
點知哥哥仔同我講聽日有8+ 128新貨返價錢仲平啲

Citibank OK

正喎

唔肯定 ,會唔會當你root 左架
我記得韓版係會出唔係當地sim card ,跟住跳返出去

聽朝去M記試下

新加坡版login 到samsung pay
我未加咭試

咁爽,咁如果係買新加坡版好啲

鬼域同我講唔得
不過啱啱試咗
大新用到!
DBS就唔得
真係望落好正 手感好好 心大心細中

等埋行貨啦,始終功能完整啲,又有雙卡

但聽聞已經話就出n8

但聽聞已經話就出n8

邊有咁快,9月啦
Hi,去左連鎖店問 S8+128GB 預訂得個case送+保養,vr冇,dex冇,一D誠意都冇,其他地區先有
Hi,去左連鎖店問 S8+128GB 預訂得個case送+保養,vr冇,dex冇,一D誠意都冇,其他地區先有

samsung有野送算好啦

但聽聞已經話就出n8

邊有咁快,9月啦

9月 轉下眼就到 雖然唔知咩料子 望過個圖又幾靚

但聽聞已經話就出n8

有無可能咁快出黎打自己呀
年尾就差唔多
note8 十月啦,因為s8都出遲左一個月

剩係知三叔粒u 分數高d

gpu 8895會廢過835大概40%

差咁多

但前兩代用三星u 又慳電d

因為兩個大核交替咁用
高通就8核全開

我覺得三星果個調度唔錯
唔係個個APP都需要8核全開
高通掃下MON開盡8核

三星一向都唔識較鳩通cpu
只係識較自己8895

Citibank OK

正喎

聽朝去M記試下

係韓國開左再翻香港用唔知得唔得呢

Citibank OK

正喎

聽朝去M記試下

係韓國開左再翻香港用唔知得唔得呢

你要插住韓國sim卡先用到

但聽聞已經話就出n8

年尾就差唔多

新iPhone勢頭好勁
***一定係9月10月期間出番note打iphone

所以我都叫唔急的人等一等
再決定買note 定s8

新iphone今年消息指都唔夠貨啦
9月公佈,有機會要10月先開始牙膏式賣街

但聽聞已經話就出n8

年尾就差唔多

新iPhone勢頭好勁

有邊年係夠貨賣吖

但聽聞已經話就出n8

年尾就差唔多

新iPhone勢頭好勁

有邊年係夠貨賣吖

等到可以walk in買機,可能要等到出年農歷新年後
想10號訂機,要落幾錢到?
利申: 諗住買s8+ 6GB 版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞