(勇者)Samsung S8/S8+討論區

1001 回覆
25 Like 60 Dislike
用緊s7覺s8好靚
對比下完全覺得部s7係古董
有啲興趣想換。但係睇左rayma條片 速度仲慢過note7。ram management又係垃圾
實際係咪真係有呢啲問題

靚真係幾靚 但好驚用一年唔夠已經會慢黎到仆街

咁大鑊 搞到我有啲想等note8 或者pixel2。
唔知software可唔可以fix到個ram問題
加上個fingerprint sensor個位又係弱智先諗得出會擺係個相機隔離

如果真係做到係個mon下面就正,就算唔係相機隔離,係機背都好難用

應該要等s9 我而家用緊IP6plus 整都整左幾次 又慢 ,真係想換。
但係又諗緊等唔等埋note8 pixel2 或者iphone8/7s先決定。不過咁嘅話起碼要等到十月十一月 仲有大概半年

個mon有fingerprint sensor我諗呢幾年都好難有…
有都成本好貴,加上大多數人都唔會因爲咁而轉機…
Samsung會咁大犧牲好難講

都啱 其實fingerprint sensor 我覺得習慣下係ok。
我覺得目前猶豫換機係因為唔係好滿意個開Apps 速度,同埋ram management。
有咩理由仲慢過note7,講緊上一代
不過我都係睇rayma 條片,實際我都無上手用過。
但係我上xda睇有啲人都話有呢個問題。
不過唔一定係關部電話事,我睇條友話s7 edge marshmallow嘅時候無問題,但係升左上nougat都係ram唔多掂,啲apps成日要refresh。可能係新os optimising嘅問題。
有啲興趣想換。但係睇左rayma條片 速度仲慢過note7。ram management又係垃圾
實際係咪真係有呢啲問題

靚真係幾靚 但好驚用一年唔夠已經會慢黎到仆街

咁大鑊 搞到我有啲想等note8 或者pixel2。
唔知software可唔可以fix到個ram問題
加上個fingerprint sensor個位又係弱智先諗得出會擺係個相機隔離

如果真係做到係個mon下面就正,就算唔係相機隔離,係機背都好難用

應該要等s9 我而家用緊IP6plus 整都整左幾次 又慢 ,真係想換。
但係又諗緊等唔等埋note8 pixel2 或者iphone8/7s先決定。不過咁嘅話起碼要等到十月十一月 仲有大概半年

個mon有fingerprint sensor我諗呢幾年都好難有…
有都成本好貴,加上大多數人都唔會因爲咁而轉機…
Samsung會咁大犧牲好難講

都啱 其實fingerprint sensor 我覺得習慣下係ok。
我覺得目前猶豫換機係因為唔係好滿意個開Apps 速度,同埋ram management。
有咩理由仲慢過note7,講緊上一代
不過我都係睇rayma 條片,實際我都無上手用過。
但係我上xda睇有啲人都話有呢個問題。
不過唔一定係關部電話事,我睇條友話s7 edge marshmallow嘅時候無問題,但係升左上nougat都係ram唔多掂,啲apps成日要refresh。可能係新os optimising嘅問題。

等到咪等下,唔急既

越睇越靚

你點整條邊出嚟?

edge lighting ,有通知就會閃

你有冇用mon貼😂

用左

我用納米保護液 無用貼

邊度買

http://www.gadgetgory.com/store/p101/NANOFIXIT_高科技隱形納米保護膜.html

機背係咪都應該用呢?

一盒都夠抹埋機背 我成部機都抹晒

其實會唔會好似玻璃貼咁防一防爆mon

唔知 不過youtube有片 用鎚仔啪落去都唔爆

你係買one phone?

係呀 其實都夠用兩部機

話時話,兩部機貼晒面底一枝得唔得🙈

越睇越靚

你點整條邊出嚟?

你有冇用mon貼😂

用左

我用納米保護液 無用貼

邊度買

http://www.gadgetgory.com/store/p101/NANOFIXIT_高科技隱形納米保護膜.html

機背係咪都應該用呢?

係呀 其實都夠用兩部機

我用129蚊個隻,一盒得一片仔 ,不過都搽晒新舊機底同面
想問下,s8可以set幾多組指紋?
等買S8

越睇越靚

你點整條邊出嚟?

你有冇用mon貼😂

用左

我用納米保護液 無用貼

邊度買

機背係咪都應該用呢?

係呀 其實都夠用兩部機

咁諗得過喎,唔該曬先

越睇越靚

你點整條邊出嚟?

你有冇用mon貼😂

用左

我用納米保護液 無用貼

邊度買

機背係咪都應該用呢?

係呀 其實都夠用兩部機

咁諗得過喎,唔該曬先

有效期幾耐

越睇越靚

話說部機反轉果陣edge lighting仲靚
想問下,s8可以set幾多組指紋?

4組
全版玻璃貼會影響到個觸控,同埋係痴唔實,一挑個邊就甩

軟貼/水凝貼

軟貼/水凝貼

其實水凝貼有冇用…

係咪淘返嚟😂

係咪淘返嚟😂

係香港買,不過應該係淘寶貨黎
7000買android點解唔買iPhone

利申用op 3T

貴機就要買iPhone先唔知咩心態

係咪淘返嚟😂

唔關事,我用 Nuglas 都死
轉左 Tagg 軟貼,正晒,邊位完全唔反起,入到個原裝套

係咪淘返嚟😂

我嗰張都有小小影響,最頂成日禁唔到不過就超實唔會甩
吊,一個星期前買咗部s8+ ,今日聽電話果陣人地聽唔到我講乜,試下插earphone打返俾人,人地都聽唔到,上網睇下點算,原來都有幾多人有咁嘅問題
7000買android點解唔買iPhone

利申用op 3T

貴機就要買iPhone先唔知咩心態

科技感係大陸手機做唔出來
大陸純粹組裝零件出來賣

用iPhone都入嚟s8討論區係咩心態
吊,一個星期前買咗部s8+ ,今日聽電話果陣人地聽唔到我講乜,試下插earphone打返俾人,人地都聽唔到,上網睇下點算,原來都有幾多人有咁嘅問題

你係邊到買?

係咪淘返嚟😂

我嗰張都有小小影響,最頂成日禁唔到不過就超實唔會甩

你地用咩牌子/邊到買🙈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞