(勇者)Samsung S8/S8+討論區

1001 回覆
25 Like 60 Dislike

美國宣傳片
離一離題
有冇s7用家 呢排升左7.0後個speaker唔work
今朝個alarm唔work搞到我起唔到身我先知出左問題
s8有冇同樣問題
利申s7用家 琴日升之前都仲有聲
問題多多 再搞唔掂就轉會算

s7e 升左7.0都係咁
uncheck左 gradually increase volume 先正常返

detail

係成部機無哂聲定剩係鬧鐘無聲?
我部機明明max volume 但個鬧鐘都唔響
之後係鬧鐘app 取消 續漸增加音量 就正常返

如果係成部機都無聲就幫你唔倒
離一離題
s8有冇同樣問題

s7e 升左7.0都係咁
uncheck左 gradually increase volume 先正常返

detail

係成部機無哂聲定剩係鬧鐘無聲?
我部機明明max volume 但個鬧鐘都唔響
之後係鬧鐘app 取消 續漸增加音量 就正常返

如果係成部機都無聲就幫你唔倒

我係個睇YouTube都冇聲 一定要插headphone
btw alarm app係***default果個?

如果唔係曲面都會考慮下

曲面真係唔想要

利申:用緊note 3
用緊s7
不過唔係edge

用落又好好喎

如果唔係曲面都會考慮下

曲面真係唔想要

曲面條bar認真無用過,
屌佢老母你單手根本就用唔撚到
因為會誤觸條bar而touch唔到個main screen
都唔撚明仲係curve,仲要日日提心吊膽驚佢BOOM

我就真係未試過觸條bar而touch唔到個main screen,主流人既手應該都符合佢既設計架woo
幾千蚊買個

如果唔係曲面都會考慮下

曲面真係唔想要

曲面條bar認真無用過,
屌佢老母你單手根本就用唔撚到
因為會誤觸條bar而touch唔到個main screen
都唔撚明仲係curve,仲要日日提心吊膽驚佢BOOM

我就真係未試過觸條bar而touch唔到個main screen,主流人既手應該都符合佢既設計架woo

屌老味,主流人既手
mobile01有文章話s8電量好過s7
邊度講過s8+會七千銀?

5.8 吋螢幕的三星 Galaxy S8 的 64GB 的單機建議售價為 NT$24,900,有灰色與金色可選擇;而更大螢幕,來到 6.2 吋螢幕的 Galaxy S8+ 建議售價則為 NT$27,900

香港s8應該5xxx
s8+ 6xxx呱
唸緊g6定s8
唸緊g6定s8

各有各好
g6 dac 去衛記試過幾好手感,同埋宜家細舖好似5000有找,可惜既係仲用821,不過唔打機問題唔大

5.8 吋螢幕的三星 Galaxy S8 的 64GB 的單機建議售價為 NT$24,900,有灰色與金色可選擇;而更大螢幕,來到 6.2 吋螢幕的 Galaxy S8+ 建議售價則為 NT$27,900

香港s8應該5xxx
s8+ 6xxx呱

鳩估
s8 $5698
s8+ 64gb $6198
s8+ 128gb $6998

香港s8應該5xxx
s8+ 6xxx呱

鳩估
s8 $5698
s8+ 64gb $6198
s8+ 128gb $6998

應該差唔多
唸緊g6定s8

各有各好
g6 dac 去衛記試過幾好手感,同埋宜家細舖好似5000有找,可惜既係仲用821,不過唔打機問題唔大

g6影相啲人話好差
唸緊g6定s8

各有各好

g6影相啲人話好差

好似仲廢過g5 所以我揀s8
離一離題
s8有冇同樣問題

港行 S7 (非edge ),升咗級,無病無痛
離一離題
s8有冇同樣問題

我都係
仲諗緊會唔會trade 咗部S7 升唔升S8
機已訂,21號開箱

請問邊度訂
離一離題
s8有冇同樣問題

我都係
仲諗緊會唔會trade 咗部S7 升唔升S8

而家tradein價係咩
人不在香港唔太清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞