[四月新番]《數碼暴龍:》 (2)

1001 回覆
44 Like 7 Dislike

嗰個唔係數碼世界
係網絡世界
原本仲諗緊 時間同步係咪同02一樣玩即日來回
原來唔同世界
除非02都重製劇情,如果唔係點都避唔到比人ntr
佢地唔係想彈
根本開始變廢老
自己個代嘅嘢一定最好
唔接受新事物
講得01
大家差唔多30
或者30幾
其實係中年危機嘅先兆
呢隻真係有d使徒feel
細細個跳閘就咁架輕就熟
感覺分鏡有D HEA
打鬥迫力差咁D
其他都還行
畫風稍為過時
我反而覺得第5唔需要喎
話明reboot做咩仲要重現呢一場,又唔一定比本來既經典做得更好/做到相同水準
唔知隻巴達獸係咪又係尾三嗰集先有得進化
都係覺得機甲龍型d
細個成日覺得點解迪路獸係成熟期 明明身型同戰力都似成長期多過成熟期
而天女獸同天使獸成日係一對咁出現 但係天女獸反而係完全體 個人感覺上好似比少左個進化迪路獸咁 個人好希望今次製作組話有新既進化路線係幫迪路獸改一改設定加返個進化
冇中譯呀我識日文~所以之前睇tri嗰陣我都明搞得差有好多因素
D電話同電腦變哂做TOUCH MON

光子郎咁細個上2ch
除左冇BUTTER-FLY 同BRAVE HEART 之外都唔錯
應該唔算廢老掛
得佢1隻長期處於成熟期先夠特別喎仲要係最後1隻出 同其他7隻既經歷又唔同
都話套嘢背景係2020,而唔係1999
仲要講幾多次啊
巴打講得好,01有幾經典根本唔洗講,亦都知道往後點做都唔會超越得到;reboot 01既目的只係吸納新一代既小朋友,作為死忠既我覺得如果reboot能夠將digimon係新一代再次紅起黎已經滿足了

睇動畫都係希望自己仍然保持住童真,一路睇一路屌同以前自己細個憎既老屎忽大人又有咩分別呢?未來係屬於新一代,既然新時代已經唔迎合我地老餅既口味,又何苦好似藍屍咁死唔斷氣呢
完全同意對巴打你講緊野 只係覺得設定到個戰力唔高 唔係話天女獸唔勁 但係官方比佢劇情出場多數都係配對天使獸 好似你咁講迪路獸明明最後1隻出既特別隱藏角色 進化都係天使類型完全體 但係同神聖天使獸果種救世實力待遇又差好遠 其實戰力表現set返高d我都覺得好好
有留意到開頭話2020但唔記得01果陣係設定係邊年
嚴格黎講天女獸既戰績除左一野秒左吸血魔同幫兩隻野進究極體之後就無再亮眼過
不過咁大篇幅講佢同小光 後尾如果再加重講佢地對其他人唔係咁公平既
質素比想像中好好多,必追!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞