[四月新番]《數碼暴龍:》 (2)

1001 回覆
44 Like 7 Dislike
第一集嚟講根本滿分如果仲用以前果種套路去做動畫, 根本就好悶, 每一隻都搵一隻嚟進化, 跟住打打打, 變左好公式化, 20年前當然好新鮮, 但如果20年後仲用同一個套路, 咁reboot 嚟把撚

而家套野節奏快, 就咁睇大和已經進化左, 姐係佢唔似係要就返每一隻都用一集嚟俾佢進化呢個套路, 咁個劇組可以更加focus 返係個劇情到, 打鬥畫面又幾有睇頭,暫時無野好彈
睇左一集 真係好唔錯 希望keep到
Btw見片尾好似接駁電影版?咁快出Omega?
有一套短短地6分幾鐘,係咪OVA黎?我睇到係講呀空2010年交代各人情況,同埋佢 d濕鳩煩惱
04巴打
劇場版 last evolution 絆嘅前日譚嚟
係咪keep會住出?交代下每個細路2010年情況
hello!
其實睇頭兩集你會睇到個佢地想探討既主題
長大之後多左唔同顧慮係咪仲可以維持初心去面對同解決問題
但問題係元慶條仆街根本無睇過01 02
完全唔知班主角群經歷過D乜
剩係識係設定上拎少少野去引你地班人睇落去
例如02組一開波全滅, 點解8人會唔知尤其猛光, 根本駁唔到
或者講第一班細路, 之前都有人講最後5個有4隻變左4聖獸, 佢就拎番呢個設定黎做俾你睇姬川佢地就係第一班, 而佢做咁多野就係想見番自己個拍檔, 但可以做到咁唔合情理
要數tri可以講既野實在太多 而家係見到呢3個字就攰
TOTAL有5集, 12月出BD會收錄
好想睇絆電影版,而家都唔知會唔會延期上
香港延左 本身聽日就有得睇
利申劇透ED
佢唔只無睇01 02, 佢連自己上集都睇返
新版動作戲強化得唔錯,又識對波又盛
舊版一到戰鬥場面就多數只係必殺技互射,團戰就係主角隊所有暴龍輪流放一次必殺技....講真幾冇癮

不過新版如果加番好似舊版咁一有新暴龍就彈個介紹出黎,好似好啲,畢竟唔係人人都識曬入面啲獸
上一代比選中個數碼獸係四聖獸好似係小說設定嚟,唔係佢自己原創
仲1516緊睇唔睇左先,定等佢上映怕睇完再去劇院睇成個feel唔同
就係話元永就咁提一提個設定,但唔講得詳細啲同用黎寫好個故事。
我覺得八個細路主角,點都一人有一集講拍檔進化,最多唔係連住一集一個咁出。預告見大和一出場就帶住加魯魯,但係咁重戲份既角色,點都有回憶交代點遇到加布獸同第一次進化啩。

Digimon呢個種族,應該係譯數碼獸定係數碼精靈
記得tvb好似係譯精靈
佢有講過係前日譚 係講正篇無提及既故事
可以一睇既 反正都係得1集可以睇到
數碼精靈
TVB係精靈 台灣譯寶貝
蝗初初好似譯獸 之後好似跟番寶貝
遲啲試下睇
睇咗第一集,唔錯,好有懷舊feel
同埋係咪向「我們的戰爭遊戲」致敬?
啲套路同隻怪都好似
V01俾成長期亞爾加迪獸扯爆天堂之門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞