[四月新番]《數碼暴龍:》 (2)

1001 回覆
44 Like 7 Dislike
希望viutv播
全程入網絡打?
好似睇緊洛克人
播緊01嗰陣你岩岩出世,咁冇睇都合理
講真
呢套係完全新作黎
設定劇情都唔同曬
真係要拋開以前01既記憶同印像
01既,睇完最後套劇場版就要完啦
呢套要當未睇過太一黎睇

最後只想講…部暴龍機好流呀!
不過出玩具都照買!
講得無錯

雖然不捨光叔
但…回憶既留係最後一套劇場版啦
始終呢套新作黎
我都覺
比較期待新版阿丈把聲,唔知會唔會配得同DORORO差唔多,因為佢地兩個都係同一個人配
其實幾好
東映搞得好 起碼我地每一代都識太一
的確好難唔比較
但問題係呢套先出得一集
起碼等完哂再慢慢比啦
但原版太一唔係個個識
太一係大部份80-90後的其中一個童年回憶,00後比較少人識太一都好正常
佢應該指漫畫
老實講希望佢reboot融入多D新既IT野
同感
雖然係童年回憶
但無左進化果度差好遠
咁你睇鋼鍊又要03 09拎黎比
03無父親正垃圾?唔係原作就係屎
就算你要比
你拎套做左54集既黎比套做左1集既動畫有咩意思?
不如第一集就解釋哂世界觀班主角成長哂全體究極體打大佬飛帽butterfly完場好唔好?

定係又係要古加獸出黎打到主角跌落山崖個第一集先有資格叫好睇?
https://www.youtube.com/watch?v=OZQgadsPObs
講得幾好 呢集畫面真係唔差
劇情都表達到太一既勇氣同光子郎既知識
唔明點解下下拎1999黎比
我都覺得似
其實唔係 每次有新一輯都有人攞返第一輯出黎屌新嗰輯係垃圾
其實東映算係咁 reboot 之前整返套結局畀我地睇 你睇Marvel reboot蜘蛛俠會唔會拍埋the amazing spiderman結局先
都啱呀
知到TRI差,整多個好d既結局
部暴龍機成6舊水
新呢部出左啦咩?
有預售
見證過當年數碼暴龍同寵物小精靈兩分天下既時期,然後見住數碼愈做愈頹,俾寵物小精靈完全拋離,到到今時今日
其實私心期望呢套REBOOT,除左單單係將01八個細佬既故事重寫之外,仲可以將成個數碼系列REBOOT,搞返好啲世界觀,啲矛盾執返曬,世界樹、皇家騎士、七大魔王、四龍呢堆組織有系統有邏輯咁搬返曬出來,咁我會好安慰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞