[四月新番]《數碼暴龍:》 (2)

1001 回覆
44 Like 7 Dislike
唔明人地仆街mon一代一神獸都唔會有bug
因為谷本貴義真係有唱龍珠既op。
但之前係無屌得咁明顯
始終同系列
但依家連人物都相同,一屌就屌得好甘架啦,直接拎太一黎消費喎
我估唔到會搵草尾毅去配小學生,年紀唔會相差太遠咩。
佢把聲仲keep到
諗起三十年前,佢ng騎士配小學生主角,三十年後仲配小學生,真係無言。

隔籬田中真弓又配飛雲,又係第一輯後三十年仲配到小學生。
其實唔係完全冇,只不過同數碼比,數碼果啲真係一代推翻一代
pkmon d bugs通常都係背景設定,但動畫基本上冇視背景設定,所以咁礙眼
講真我自己就唔太鍾意網絡世界多色多彩, 自出自入呢種設定
不過平心而論以前01果種就真係少咗d網絡感
反而似異世界
咁始終當年網絡都未算普及, 大眾對網絡知識只有一定限度既時候
以異世界形式表現出黎可以話係好正常
正因為咁, 喺我細個果時就紮根咗對異世界冒險既憧憬
而數碼暴龍就對我黎講係異世界冒險既經典

今日舊瓶新酒, 唔係, 係舊酒新瓶
同自己印象有所出入, 難免有少少抗拒
不過我始終都經歷過tri, 所以我都好豁達
可能依種設定先係合乎數碼世界應有既形象
講咁多其實都無乜重點, 可能只係我太懷念異世界冒險, 太懷念童年
Time to move on and embrace the new era
鳩估:
進哂成熟期8集,進哂完全體8集
跟住就2集大危機,2集戰暴+鋼加
1集最終章超大危機,1集全體被屌打好撚絕望,1集一齊講感人嘢集合眾人嘅力量進奧米加,1集奧米加屌打大boss
最後25集BBQ大團圓結局

等對答案
但今年pokemon都屈機
又唔可以話消費既
咁你batman 蛛蛛仔呢堆,重啟勁多次啦
pokemon既bug咪比神去新地區會lv重置
佢地唔係開續集咩?不過我無追開唔太知啦
但講番呢邊,佢拉太一出黎都係又想吸老粉又要食新一代嘅細路
但好老實講,作為老粉真係有啲難接受
當然,後面好睇嘅當然無問題
但就依家呢刻,見到本身連電腦都唔多部嘅時代嘅太一,突然出現喺2020年,network已經泛用嘅日本,違和感點都有架啦,但如果完全當新嘅睇其實ok,但唔多唔少都會比較
因為佢動畫每一輯除左小智同埋隻老鼠之外 所有野都重新開始
lm
駁唔到

對著班食古不化守舊撚就係要大力屌
數碼暴龍FANS真係好撚多垃圾老屎忽
乜撚野都舊屎
BIAS多過意見
又乜撚野要求又哨子又帽
係呀係呀完全做返哨子同帽出來抄撚到足你班柒頭咪屌得仲撚金
又乜撚野消費
咁直頭唔撚好做數碼暴龍啦消費緊數碼暴龍個名呀
又唔撚係寫得衰消乜撚野費姐講到好似拎個牌頭呃鳩你錢咁
成班比TRI整到精神失常咁
數碼暴龍係分開2種fans
一種係數碼暴龍fans一種係01 fans
跟舊版做到時又話"睇返舊版唔好?","食老本","抄自己?"

有創新就"不了","嘩你消費緊我童年啊?","劇情應該跟返以前咁咁咁,個設定唔該跟設以前點點點"

好難捉摸啊
由數碼暴龍已經可以睇到藍絲係點鍊成
唔係數碼暴龍FANS多老屎忽 係連登特別多....
唔怕比連登仔屌都講埋 大陸果班數碼暴龍fans都仲開明過佢地...人地起碼明白依一輯係屬於10後唔會下下拎舊版黎比
相反我見佢地用pad仲開心
如果reboot仲係用舊野反而悶
當年就係走前咁演繹IT野先咁好睇
講真呢套野我拎黎同個仔一齊睇不知幾開心
老屎忽好心睇開d啦
想DM可以長久Keep落去係需要新血
咁唔鍾意咪重睇舊版
冇眼屎乾淨盲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞