[四月新番]《數碼暴龍:》 (2)

1001 回覆
44 Like 7 Dislike
第一集已經有兩隻成熟期
配樂其實我覺得真係爭少少水準
不過先第一集要繼續觀望
平時話比卡超lv5重新開始都係恥笑居多啫
同埋動畫比較少level觀念
呢啲長篇冒險真係唔好諗呢啲好過
SM同埋新一輯接受唔到 撇除無印情懷我覺得XY同XYZ係各方面最好既一輯
印象中舊作好似提過太一個護目鏡係等佢淆底果時戴
等自己鼓起勇氣之類意義 佢跳閘前摸果下真係好有feel
有盲反話小學生一黎就打怪獸 明明太一係知道阿媽妹出事
先鼓起勇氣去救 再加埋戰鬥果陣列車危急又再次鼓起勇氣放絕招真係打冷震
由頭到尾都暗示緊亞古獸既力量就係黎自佢既勇氣
又話人一黎就冇啦啦進化
動漫就係天馬行空架啦 唔通果d殺人陀螺四驅車幾歲玩到咁又合理咩
依家先發現人設冇左小背心
好似得太一同港女美冇衫換
高達都係一代一個新世界 都冇數碼咁亂
數碼係換世界之餘仲改好多野
裝甲進化後期冇用3代刷卡後期冇睇 D+屬性+裝備卡好似都冇咩用
4代冇埋拍檔5代變埋做人 之後幾代純粹太樣衰睇冇睇
最新個代APP獸 成長期就合體
game既話好似好多進化路線都係夾硬整
其實數碼暴龍本身就唔係固定死一條進化路線
係動畫潛移默化咗令我地覺得一定係跟死動畫條線進先叫正確
不過世界觀亂係真嘅,設定都成日轉嚟轉去
依家先睇到個po 係重製
成個故仔reboot
只係主角都係大家熟悉嘅01主角
跳閘
畫面靚咗好多,但過場畫面/靜止畫面有啲都做得幾求奇
BGM就...以前無得輸
作為童年回憶,會繼續睇吓
你講得岩
都係睇埋先講
邊套?正常應該已經得
老屎忽全面進場

總之無以前隻feel就唔撚得
屌正
有冇人鍾意02多啲 覺得大輔其實好有承擔 又正面 冇負面情緒

同以前啲配音真係唔差
「勇氣燃燒不盡」烈焰獸
「友情轟蓋天地」雷龍獸
「金光投射奇蹟」金甲龍獸
「愛情不停展翅」鐵鷹獸
「純真隱中若現」忍者獸
「光明帶來喜慶」尼菲迪獸
「睿智堅如鋼鐵」鋼鑽獸
「誠實旋捲碧波」潛鯊獸
「希望馳騁天際」天馬獸
太多人download個file係會令到暫時唔可以直接download
Google Drive嘅limitation嚟
不過有方法可以bypass照download
1. right click段片揀 加至星號
2. 去返自己google drive 「已加星號」
3. right click段片揀 建立副本
4. 之後就可以download個副本
01第2集都進喇
電影細個同一日進喇
為屌而屌
再求奇都好過垃圾Tri
呢個真
點都有tri墊底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞