【連登懸案】獨生女學古箏如入邪教 母:出走兩年 老師失聯

442 回覆
767 Like 10 Dislike
睇返你自己嘅回覆睇吓邊個發脾氣
俾我發現左你真實嘅性格就喺度發癲,你覺得啲嘢唔啱聽只係因為我覺得啱。
我話你廢同自卑就發脾氣,你無端端係上一個留言話人廢就係理性呀?你覺唔覺得自己好滑稽
我而家問你我點樣攞到光環先?你連我係邊個都唔知我攞到乜嘢光環?
其實我真係覺得你好有潛質做支那人,被害妄想症。
其實邊個話要你認同?大家只係想屌鳩你同埋唔好阻住大家嘅討論。
你自己平時開啲Post咪又係一條左膠
從頭到尾睇一次佢啲回覆就知道佢不斷打到自己,佢係嗰種只要反對人就有存在感嗰種人。
最好笑仲要無啦啦屈人哋左膠大愛攞光環
請問我哋攞到啲咩光環?
而加興屈左膠?
咁我係咪要屈你毛?
唔好咁幼稚啦小朋友仲要抄人講嘢,你都識講啦,又唔知我邊個我攞到啲乜嘢光環?

其實大家都冇逼你認同啲乜嘢純粹想屌鳩你,大家屌鳩你你又以為係時候俾你發揮冇人想同你做朋友呀。
少女易洗腦 再比d物質就中哂
知唔知你邊個同你攞唔攞光環係有乜關系
要覆你d straw man真係浪費時間
輕鬆套用係你自身
當然係人都有可能好似支那咁覺得自己冇問題
包括我
你嘅問題都一早係各個地方覆過
我係支那同左膠,你充其量只係熱狗同納粹黃
睇你好嬲俾我話攞光環
提幾次想我幫你澄清咁
我熱狗?其實你而家輸到要不斷屈人哋就真係好核突啦,我諗我喺連登轉憎爭熱狗嘅頭一班人

同埋你嗰句咩輕鬆套用係你自身,大佬呀,好中二病呀。
係啦你係智者,世人唔明白你,你叫人一定要去開花嘅時候你啱嘅,你叫人唔好去塞鐵嘅時候做左膠又啱嘅,你做大愛叫所有人去多謝醫護人員你又係啱嘅你唔係大愛撚。

唔好咁痴線啦。
究竟我哋攞到啲咩光環?
你抗爭係咪想攞光環?
你叫大家多謝醫護係咪為光環?
其實你辯論輸晒嘅感覺係咪好差?搞到要係咁發脾氣同屈人。
呢個已經三十啦
係三核之一 雞名叫bell
原名叫林丹鳳 Isabelle Poly畢業
最憎人呃人
收下把口啦
屌你老母 柏斯琴行

邪教 傳銷 呃人 騙局 古箏 鋼琴 徐佳 太古站康怡廣場分行 樂隊 古箏少女

打啲關鍵字等人google嘅時候會搵到
點解呢啲老師可以咁惡對家長
但我幫人補習就慘撚過狗咁
條條女都唔差啦
追呢個po同之前另一個受害人絲打個po,見到主犯咩嘢上海音樂學院畢業,九成係支那人,仲要上海婆…大概估到咩料啦…

不過無諗過喺呢個po,仲有個弱智仔,死唔斷氣咁…叻啦叻啦,見到班𡃁妹俾老千呃,仲要出嚟自命不凡,順便踩多兩腳…

咩人嚟㗎?毒撚真可怕
p
講真
真係睇完後即時嘅意見
亦冇預過要覆到長篇大論

之前睇個另一個有提及過嘅post,同其他野
係有細到小學三年級
但依個係十四五歲開始,到依咖都廿歲
中間有經歷過讀書,做野
俾個見面時間好小嘅古箏老師都可以遊說到咁
中途我假設屋企關係唔好,都仲有朋友,其他老師,社工(垃圾冇撚用)之類可以分享下,有人話佢細個當局者迷,但其他人一聽就好易知有奇怪
而且屋企願意出錢俾佢學野,依咖都仲關心住佢,應該就唔係太差
到二十歲都係成年人,仲呃到依咖,所謂心智唔成熟就唔係藉口,更何況係話有翻過工,唔係乜都未接觸過
要脫離依個狀況嘅機會大把,所謂嘅一個攻一個受

我覺得唔係一定要偏向絕對地可唔可憐受害者,我可以話佢好慘,但同時覺得佢好蠢
就如同歐美之前話唔洗戴口罩唔驚,到依咖奶曬支那肺炎野,慘唔慘?但又蠢唔蠢?
要可憐受害者當然係人嘅美德同普世價值,但都要配唔同狀況,二戰支那覺得日本仆街,日本覺得係支那人係狗,依咖傾向和平就自然個觀感冇以前咁強烈,亦有所謂大愛嘅風氣出現
依咖嘅 好嬲黨,納粹黃都係自然而生
初頭話納粹黃唔啱,咪就係分化五毛狗
依咖又主流開始吹奏翻不分深黃淺黃
班人咪係我地依堆香港人

依到我依上面嘅例子,我一樣係覺得佢好慘要係人生遇到d咁嘅事,但唔代表佢有以上條件機會都冇脫困,係自己冇責任
並唔係各打五十大板
世界上嘅野我覺得事必有因,因果定律,爭在要將個因推到幾遠之前,當然大部人都係只睇部分同近因
小至可以係事主個人咁多年嚟嘅思想行為,大至可以係唔同宗教講嘅因果輪迴

美國打中東係傾向去控制石油,做世界警察係為掌控好世界,穩坐世界一哥,多國多人讚揚,係公開秘密
支那都有做換皮唔換餡嘅事,相反效果
講自己睇法就要配合自己個人唔同立場,觀感

所以要追求絕對嘅正反,我覺得只係皮毛表面
亦冇一個方法可以正確地判斷依d所謂人嘅感觀想法
好多人偏向跟群眾想法,以前捉d所謂女巫嚟燒都係咁,但都係政府,組織設定出嚟
個人而言點諗點做,跟定唔跟,係自己嘅行為思想

打打下覺得打太多曬鳩你同我時間,停,唔打咁多
可能經你分析,我只係個反社會廢鳩或者純粹弱智假膠

講咁多廢話例子,都係想講:
上連登係咁咖喇,有時話下人抵死,就一堆人讚,但有時又會一堆人屌到飛天,得閒咪覆,唔得覆咪放係到
我屌人on9,佢地吹我唔漲,但我又咬佢地唔到

咁當然,如果佢唔係俾人呃,而係俾人威脅,咁就唔同
所以我都話專呃弱智,而唔係去嘅都弱智
不過邊有人會睇幾粒字就理我咁多野
嬲到連環狙擊
你逼唔到我係到想起哄
我都阻唔到你智商下降,惱羞成怒
係咁講冇人想理你,冇人想同你講野呀,冇人想做你朋友呀,好似中學班廢鳩mk咁
又話唔想又係咪講,變到最後要同空氣講野果種情況
連登嘅認同感對你好重要,係唔會順你意咖喇,吹咩
唔知有冇人仲記得 房思琪的初戀樂園 半推半就之下好多人都會做錯事
就靠你d回覆叫辯論贏
你不如學另一個話
打幾十字千字文所以我係嬲
仲有說服力喇
睇你嬲撚到
乜鬼野嚟?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞