【連登懸案】獨生女學古箏如入邪教 母:出走兩年 老師失聯

442 回覆
767 Like 10 Dislike
套野拍documentary 應該好正
[正經post]希望下次遊行/開花聽到呢句
https://lih.kg/1955635

同我同字數,我係千字文
所以我咪話你似藍絲囉,我哋講求黑白良知嘅
你知唔知咩叫洗腦邪教 靜係專呃到弱智或者細路 韓國個邪教就唔會有成幾十萬人啦 屌受騙既人智障真係笑左
多謝推post,希望如果你有機會有後代嘅你個女都遇到同樣情況
你仲去計,真係弱智架喎。
點啊,哩個回覆多字過你喎,係咪要打陣飛機。
奧姆真理教入邊有好多專業人士添。
我諗gto 故事一樣⋯

Reference,古箏case 你話弱智。
我都念緊人中
咁又唔係 討論區都係想正常討論姐
但條友一黎就blame the victims真係好仆街
如果佢出街比車撞死都係因為佢自己唔睇路
條友真係唔識 佢係咪唔知全世界有好多呢D人俾人洗腦入邪教 不過可能佢覺得入得既人全部都係智障 佢係最醒
咁撚恐怖?
不嬲討論就係有相反意見
唔係要就住你去講
不過你程度只係到通識唔明好正常
你根本就跟唔到
左膠不嬲盛行,預左一個講幾個
不過你連point都講唔出,開始要訴諸群眾去圍爐打飛機,就知你個腦收曬皮
其實學樂器嗰啲都好細個,而家最細可能得四五歲,入邊啲少女,應該係細個學大到,由細俾人洗腦,好難發現問題,即使發現問題,都好難有勇氣走。
唔係哩個世界邊度會有咁多邪教。
心智未成熟嘅人最好呃。
站喺智商高地去笑9落咗搭嘅人
只係更加映照出你無知
無知在於唔知原來人嘅思想係幾易被控制
咁關你話我唔識通識乜事?
通識教唔可以話人弱智

Reference,討論case,我話你弱智。
我覺得未必。
家家都有難諗經,我追post,見到事主話係徐妖會捉住某個point係咁洗人腦,例如:你媽唔買xx俾你,一定係唔錫你 或 同家人嗌教,就話家人靠唔住之類。
長期洗腦之下就變成咁。
除左年紀細、錢銀問題之後
個老師成日都會講自己人脈有幾勁 又話老豆警司呀媽名醫 學生家長係名人
嚇到啲𡃁妹唔敢得罪佢
其實係你D point好on9 不過你應該唔覺
排骨⋯不了
咁我話番你弱智好正路姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞