【連登懸案】獨生女學古箏如入邪教 母:出走兩年 老師失聯

442 回覆
767 Like 10 Dislike
「失去聯絡」簡稱,於馬航 MH370 事件上首次高調引入香港。失去聯絡幾小時也還罷了,十多天後還說「失聯」而不說失蹤?這用詞是故意淡化事件。況且「失去聯絡」四字而已,很長麼?

百慕達三角洲幾十年來的那些飛機船隻,是不是都失聯了?以後要不要改口叫「失聯少女」「警方失聯人口調查組」?

蘋果日報尤喜採用,如天津爆炸案「失聯消防員」。左膠也為失聯一詞護航

From 中共殖民香港事件簿
要推
有線記者跟一跟
依個社會真係病左
點解依啲事會咁發生
班女點解會甘心賣命

洗左腦
現年二十歲的女兒是美人胚子,有種乖乖女感覺。約五、六年前。

咪獻世喇垃圾
字都未識睇學人扮醒
四五歲你老母咩
你咁鐘意問嘅,我答你我係學過喇,咁屌得未?
俾你講埋你學過乜咁把炮喇,咁想曬你學過野
學d興趣野都可以打飛機你見我我都懶鳩得講
字都未識睇鳩作例子引述
你學過工聯會d弱智上網課程?
哩個世界好多好病態嘅人。。。。
我都睇唔透如果身邊有朋友入咗團應該會直剷上去打撚柒個老師格硬夾走佢
Push
我覺得自己之前係入左邪教
https://lih.kg/1885105
你咁問得證明支那用詞已經入侵得好成功
阿Ka
係咖
我的確認為十四五歲開始學,到依咖成廿歲人,學到跟人走係弱智
基本分析能力都冇,連屋企人都唔要,唔信
如果係得自己處理而俾人操控心智我覺得合理
但佢屋企人唔係唔理佢喎
除左蠢有乜解釋?
依個情況上心智唔成熟唔係藉口
稱自己父親是警司,「黑白兩道都識人」、「如果你得罪我,你就唔會有好下場」
睇到依度好合理,話知佢真定假都驚
之前有受害者開post講自己經歷
真係有唔少女仔由小學洗腦洗到18歲
打擊自尊
精神轟炸

再洗腦
班女全部都好唔掂
姓徐果個想靠佢地做雞搵食會窮
好似你咁鳩吹四,五歲開始俾人呃就話姐
又或者同你一樣on9弱智喇

十四五歲開始學喎
搞到依咖二十歲都未醒
有強姦冇焗賭
外人又有得強迫佢學?
鎖住佢威脅佢?
你條廢鳩真係冇撚用咖喎
同你講咁多都唔知你智商接唔接到軌
個媽媽好慘
失聯
毒果屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞