【連登懸案】獨生女學古箏如入邪教 母:出走兩年 老師失聯

442 回覆
767 Like 10 Dislike
雖然三核都係仆街嚟
但我覺得bell係三個入面最撚賤嗰個
睇原樓主個整合版google doc
都話bell係最仆街嗰個
睇樣都睇得出係嗰啲扮大家姐玩欺凌唯type
睇得出佢實係以為自己好靚
團入面啲相佢幾乎次次都係企最前最突出
姐係圖中女係施害者嚟
以為佢係被人洗腦個d受害者
但就算佢唔係施害者
連登仔把口咪一樣咁賤
睇下n號房有幾多人求圖求seed就知
不過搞錯左人sorry,施害者咁樣真係要落地獄
Btw無諗過音樂依一行會咁黑
真係細路女唔識世界 見識少
又係老頭講古仔,我讀中學時有個同學突然四圍借錢,我們不斷探索下,才知道他要發大財,我們去騙子公司去揭穿騙局,竟然被黑警恐嚇及黑幫準備修理,幾經逃跑才能脫身,這同學為咗發達而放棄讀書,結果這用學用咗20多年才能還清債,去到40多歲才買到二手居屋,一個優異生而為咗當年的一個夢的代價
係依個case裡面 好難界定三核係加害定受害
畢竟佢地都受徐妖調教左咁多年
難免埋沒左本性 不過又咁講 就算蠢蠢地聽徐妖枝笛
最後既良心都要知有啲咩係唔應該做
你咁唔係著咗呀?
“我學過學器,但未試過離家出走”同“好多人死要唔要試下”有咩關係?定你都係學野學到離家出走嗰堆?
講多啲
還咩還20年?唔搞老破?
自己唔返屋企可以點
你咁多嘢冇試過,咪試下囉。
其實你係咪有讀寫障礙?我話學野學到離家出走我真係未試過,你點得出”你咁多嘢冇試過,咪試下囉“呢個結論?

唔怪之得上面個巴打講智障你就着啦,原來踩親你條尾好心你自己都未顧掂自己就唔好幫人啦,幫倒忙呀小心
嚴重覺得個老師係嫁唔出既老姑婆
後生個陣比人杯葛欺凌 太過自卑之後有精神病
睇完啲caption 同啲女仔相 覺得有陣柒味
我點幫倒忙?
傻仔,你好似着多過我喎。
其實 果樂團令人 欠落咁多債 你估班女仔走到咩?
仲要多數 洗腦係用同溫層 限制你接觸到嘅資訊 唔俾你接觸父母/對集團不利的人 佢地接觸到既人都不斷洗佢地腦 ....就算有人肯幫 要解除洗腦 係一件好難嘅事
基本上落井下石既人都唔認同係一種洗腦
個團亦唔係邪教 純粹係我地懶我地貪我地蠢呀媽唔識教
只要起到徐妖底 就知邊個滿口大話
啲女仔就會開始識醒 既然我地目的達到
你地點話我地蠢都無所謂
我哋的年代還未有老破?就算有都頂硬上,那些年邊樹有咁面皮厚的人,我們係同學兼老友,佢肯定可以上中大,低白粉波2屆,因為被說可以用💰買高職位而賺大錢
你自己諗下啦,咁易着
做過音樂都一世陰影
女老師仆街過男

男老師唔識攻心計去到咁盡
還回當卑借郷親及同學的錢去買高職員去賺大錢,金額不少
諗咗。
通常d老女人嫁唔出都有啲心理變態,自己冇屋企人又要搞鳩人
反而個老母覺得自己冇問題迫鳩佢買4萬古琴,老母又肯比,唔會追查咩事,依家先係到喊晒啦求人幫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞