【第七年】《病港II》

1001 回覆
1127 Like 18 Dislike
貴華幾時用真正實力屌打半神M
有不破尚實力既貴華
新讀者lm
白魂係冇左個腦既不破尚
因為主角飲咗red bull
扮⋯咩⋯⋯我⋯根⋯本⋯就⋯係⋯大⋯boss⋯⋯
唔...好...嘈...啦...我...先...係...大B o s s
雷耶斯真人英年早逝
喺墨巴個故都係
廢老留名
今季有無滿天嘅戲份
到底滿天是有多帥
能如此吸引亂世中的王
有冇人覺得小松估有啲遺憾

所有角色都冇曬記憶

好似大家都冇經歷過一切
同埋唔知係我睇漏定乜柒呢

發現有幾個伏筆都未講

好似月老紅線,小松失憶,葵點解變貓
滿天
想被佢溝
今日冇文
文ar
文呢
今日無文?
如是者我用餅乾交換了個,不可多得的情報。

根據貢丸那群孩子所說,那天他們偷偷上到天台,玩了許文博的觀星儀,並意外看到了遠處的鳥嘴人和艾匡,那時候......

他們正向南方飛去。

是過海了。

「南方,港島區。」我不自覺溢出笑意,令貢丸組織的孩子嚇了一跳。

艾匡逃到了港島。

「無咩嘢......我哋就走先啦......」貢丸小孩們說。

我走到他的面前,擋住他的去路:「將餅乾交返出嚟。」蹲下、伸掌、微笑。

「噫呃......」他凝視住我的樣子,身體嚇僵了。

「唔交?」

「你......你......都唔遵守承諾嘅......!」貢丸那孩子把餅乾交回,然後灑淚跑走。

嘿,跟小孩說話要遵守承諾麼。

在我收回餅乾,並站起的瞬間,另一把聲音從後傳來......

「多謝你教訓咗貢丸佢哋。」

我稍稍轉身回望背後之人,是個戴住貝雷帽的男人。

「如果係我哋大本營嘅人講同一句,佢一定當我哋無道。」他,就是我鼻子一直嗅到的不安來源。

「你一直,跟蹤緊我?由我喺展區嗰陣。」我了當的問。

「無錯,你觸覺都幾敏銳,畢竟你嘅武器太令我在意,我有義務跟下你。」他拉好帽子,表明自己身份:「我係大本營第二代首領,少佐。」

原來是管理這個倖存區的領袖人物,難怪氣場跟眼神都跟普通人完全不一。

「你好似好想搵到黑色賢者咁。」少佐直說。

我見事情好像暴露了,也不介意說出:「佢都係其次,我主要係想搵到艾匡。」

「艾匡,艾寶琳嘅公主?佢點會嚟大本營宜啲小地方。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞