[出咗demo 最後十日]生化危機3討論區(4)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
Pc好似無呢個問題 應該關機能事
上集好似已經係咁
今集喺條街可能會明顯啲
pc都係咁
街頭望到街尾
二樓望落樓下就好明顯
感覺上唔係好遠
留名
遠境應該係機能問題lag機,re2當時已經有呢個問題
https://youtu.be/agITdcioWLg

雖然個個都笑Carlos 個乞衣髮型
但係唔知點解佢愈睇愈順眼
咩料
邊個笑Carlos
好型囉好冇
我都係鍾意以前果個一睇就知係血氣方剛嘅造型
俾Leon用咗
費事改少少就俾人話偷工減料
如果pc版都有,咁就可能係隻game本身都寫得唔好,遠境是lag得勁明顯
バイオRE3を徹底検証!空を飛ぶネメシスの仕様や攻撃オブジェクトに関する検証など!バイオハザードRE3 色々検証してみた - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=TJ1QqE6bJxg

睇啲comment連日本人都屌隻嘢可以就咁飛走是有問題,話起碼都要向住建築物,話唔符合現今嘅game
又有啲「呢隻係demo撚」,講真隻demo同game咁近時間(直頭出撚埋),點解佢哋會認為呢啲問題係demo有而正式版係冇,畀返少少邏輯好唔好
half-rate animation
Bio2Re 同 MHW時都有用
Console機能不足就話用呢啲偷雞技術啫
PC都冇得關就on9啲
我諗ps5同pc唔會有呢個問題,我見ps4 pro 加ssd都有呢個問題。反而我pc玩re2係無問題,因為入警局條路都冇呢個問題。
都幾明顯係機能問題
不過我見上面有人話佢pc版都有先咁講,可能係佢pc機能都唔夠
同埋最易試到唔係警局條路
而係dlc kendo嗰關,射遠嘢係好易睇到lag
一係圖書館由上面望返落嚟,都好易睇到
咁似係懶得改過啲code
正如佢pc版個120fps刀仔一樣係懶重寫先搞到咁,好明顯佢原本開發嗰陣係用60fps嚟做標準
How To Dodge In Resident Evil 3 Remake | Perfect Dodge Tutorial & Tips | Counterattack - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=R4e896QVX1I

之前有人問舊re3有冇得掙扎推走隻嘢,呢條片5:00答咗,即係我都冇記錯
好型喎
幾鍾意新版多咗浸佬味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞