[出咗demo 最後十日]生化危機3討論區(4)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
其實想會出8多啲
連續咁多隻重製好審美疲勞
一個唔好彩玩出火就收皮
生存者起碼加到6-8人先平衡到
其實re2,3都係用緊7個系統
只係變返第三身
7其實真係好玩
可惜係掛住bio個名
我係指 佢係迫於無奈先落手做
如果唔係都無咁快remake
另外出年果隻
本作於2016年末開始開發,可能與系列之前的作品相去甚遠,玩家甚至會對此感到憤怒
見到呢句我就擔心
類似operation raccoon city 或者另一隻對抗game
7係唔錯,但係真係除左chris之外,可以話係完全唔關事
寧願當係外傳好過
出7既意義在於重製2 3
7真係錯左掛羊頭賣狗肉
完全唔同風格
最後諗住出Chris當拉返話有關
呢點又係錯撚哂
抽返個名出黎睇真係無得彈
與系列之前的作品相去甚遠
唔係0-3 嘅恐怖生存解謎,又唔係56 嘅無雙
究竟會出成點呢
開頭入屋個度真係有返bio1既行一步都驚
個種心情
其實RE3已經有人用RE2對比覺得平凡既評價
其實唔應該再整重制,難得RE2省好左個招牌
Daymare: 1998有無人玩過?
見BH2同人重制班人出,Steam買左無開
好多嘢唔平衡,救人救勁耐,首腦可以落場控怪又係痴線
四條友俾主腦控喪抓死晒
根本係外傳game嚟
chris出場好間硬嚟
本身RE2個劇情同設定比RE3精彩,
睇G進化同佢與家人嘅關係吸引過三唔識七嘅追跡者,
警局、實驗室嘅設計又深刻過街境,
個系統又先用喺2度,玩3好難再有驚喜。
不過叫留左D伏線,Chris根本唔信雨傘已經洗白左
同埋依森同BH5文件既依森又係咪同一個人
其實當初4個玩法係新鮮嘅(雖然都俾人話抄)但起碼keep到恐怖感,村民、電鋸佬、天黑後先出現嘅寄生蟲、最後邪教徒,仲有隻4核雞泡魚⋯⋯

可能有三上加持,起碼保持到隻game唔會虎頭蛇尾,恐怖感唔會去到後段走樣,仲知道大家要ada俾ada你,傭兵mode再送久未露面嘅Hunk同超人Wesker,中晒fans心水

但5、6班製作人就真係奶屎喇。
5個chris變猩猩(明明Jill用返舊樣,做乜Chris又轉?)
「日光下嘅恐怖感」當時題材好新穎,的確頭幾關係幾正,但都俾人feel到係翻炒bio 4個模式,零解謎道具即拎即用真係得啖笑⋯⋯賣點只係轉左日頭場景同2p玩法⋯⋯後段仲開始暴走,火力到屠殺敵人。

而且唔知幾時開始經費去咗拍電影咁,過場用motion capture講耶穌口水多多,打大佬就得個一陣,仲要重覆又重覆(你有FF級數嘅過場我又唔怪你,可惜又唔係)不過結局總算了左元祖Chris同Wesker嘅恩怨情仇。算告一段落。

Bio5DLC反而條以正傳,有返Chris+Jill+Wesker,有大屋仲有大老闆(可惜介紹仲少過umbrella另外2名巨頭,bio 0嘅Marcus同CV嘅Ashford家族)

Bio6根本係走火入魔到拍《狂野時速》咁⋯⋯恐襲香港炒飛機炸坦克爬上地鐵打大佬。旁觀者真係可以當睇戲咁睇,但玩嗰個就好辛苦,無止境(子彈)咁喪射喪打,等夠鐘/達成條件就去片~之後又繼續射射射打打打。
角色忠奸太分明,行出嚟就係奸角樣,最後又一定係打針變怪物⋯⋯冇恐怖冇解謎冇陰謀、窮得只剩特技片

玩完荷里活式爆炸片元素後,bio7竟然走美國B級公路恐怖片元素。德州電鋸+七夜怨靈(即鬼妹版貞子)+千屍屋⋯⋯出到嚟效果仲好過6,解謎元素都叫返翻嚟,但其實似個期好興嘅「密室逃脫」遊戲,但起碼都有解謎元素

不過都係各巴打個句,一上船就出事,明顯趕收工咁。唯有頭段欣賞多啲,成間木屋同周邊環境真係設計得幾認真,左穿右插好有以前bio1時洋館,就算不斷走過同一條走廊你都唔會覺得隻game無聊。

Bio rev1同2當年冇3DS冇得過,聽人講有返恐怖感。等遲下平啲先買返⋯⋯
走咗削骨兼縮水,佢唔自稱redfield我都唔知佢係CHRIS

應該係似revelations咁嘅伏筆外傳
當初啲人重要話佢係假chris
點知一出dlc....我屌
請問巴絲們 有冇地方比呢樹更平?
revelations本身已經有魔法少女線未完
可能變左dead rising 咁
個樣完全唔掂
搵真人model都唔應該係咁
現實肌肉大隻大把
其實Chris清算雨傘果度可以出GAME
好似唔係

同之前作品相差好大,有可能會令玩家感到憤怒
即係咩game
男人老狗集集都整容

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞