[出咗demo 最後十日]生化危機3討論區(4)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
用VR玩,正到仆街

發覺d負評來來去去都係冇神打主角,變左路人
第一身(唔第一身點會有臨場感同恐怖?)
怪物單調(呢樣我都覺)
Chris整左容

btw我覺得臨尾行返大屋原來個boss就係個阿婆再最終決戰呢個位幾好
集集都有打
唯一得7真係會驚
我覺得冇bio味冇問題
始終條橋已玩到爛

5又係劣評多但覺得好正
體技finish爽到爆
手榴彈、油埇都係一嘢down
留返晒嚟炸佢3次就得
真down會雙手舉起痙攣,同埋down好耐
唔怪得youtube已經一大堆game媒嘅gameplay片,原來已經解禁咗,ign嗰啲真係幫手做spoiler
老實講,佢update返而家個操作畀我都已經夠
識得L2 R2開槍,但又仲係用緊X掣做跑,正方形執嘢,我玩返是超唔慣
最好就執埋個視點控制係而家re2嗰種,咁樣就算畫面唔得都叫做玩得落先
cv一定係優先
之後再re-remake 1,咁樣就真係系列完整化
尋日先鬧完,而家仲有人未識用加密留言,照做都唔識,打機一定好撚廢
早排睇返篇2016年interview,當時開發未夠20%
希望下隻係remark 返第1集先……
唔好開4住
頭先見到既新傳聞:
據外媒VGC報道,參與《生化危機 3 重製版》開發的M-Two工作室正在「作為主要開發者為Capcom另一款規模更大的重制項目工作」。該工作室由白金前社長三並達也創立,包含多位前白金和Capcom員工。

有消息人士AestheticGamer1隨後在推特上透露,M-Two的項目不是《生化危機 代號維羅妮卡》和《恐龍危機》。同時他還表示2021年會有另一款《生化危機》重製版遊戲推出,本作於2016年末開始開發,可能與系列之前的作品相去甚遠,玩家甚至會對此感到憤怒,但內部測試表示這是一款高質量的遊戲。
但最終boss硬係覺得好白痴
打法只係將DPS提升到最高就得
好似唔使點用腦 又唔使技術
請問電腦版都有出vr嗎?
其實capcom都幾矛盾
到底 BIO 8 係作為一隻本質恐怖 game 咁去做
定係做返 fans 向偶像劇
我覺 6 根本係垃圾級 7 係非常唔錯
但事實上 d fans 係對 6 打哂飛機 7 嗤之以鼻咁
第五六集都垃圾啦,無曬氣氛,變咗動作射擊game,子彈槍款多到用唔曬,解謎、恐怖、生存全部都無,仲叫咩biohazard
我覺得6-7兩隻都垃圾 (純粹個人喜好)
反而近代4,5我就覺得幾好

但要數近代全新最好就一定係3DS隻Revelations 1
正傳就比班舊角色退休啦
唔通60歲仲出黎打喪屍咩
想玩舊角色可以出係revelations 3
其實當初5未出之前係主打恐怖
其實出新角同玩法無直接關係既
REVE1其實係2派FANS平衡得好好
ps4版仲未得?
乜撚嘢日光恐怖,黑暗環境出返去睇唔到嘢
出咗之後仲有冇人提
BH5劇本改左好多
本身設定Chris係獨行俠無入BSAA
但之後比人插歧視黑人,夾硬改左2人組
應該好多原案廢左

事實上,BH5打擊感好過6
BH6玩落好多位好差
第五集點都好,玩落係爽,但係第六集個射擊真係好難頂,仲加埋體技、升級配技能,成隻rpg咁想點
不過睇返The evil within
雖然作為GAME表現好出色,但BH4如果用3.5唔知會唔會比人插
(The evil within可以發現好多3.5既廢案再用)
其實都有d關係,舊角色個個都超人咁
再出係正傳就好易變返做動作game
8代想玩返恐怖生存果條線,基本上都唔用得班舊角色
明明BH出過咁多一集過角色
暫時都唔用返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞