[出咗demo 最後十日]生化危機3討論區(4)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
暴君 好多段變化
又生佬司令又成
其實點解你地成日覺得咁後期先有「真人model」
要知道而家最出名嗰個jill其實係出自第1集remake(02年作品)
咁其他角色又點會冇真人model呢,bh5仲要咁多年後,基本上製作方式唔會同而家嘅game差太遠(要知道元祖2其實都有用motion capture)
篇嘢好似寫到好1999
有興趣嘅睇返twitter原文
佢twitter有提到2021嗰隻唔係remake/仲有大概1年開發完/話開發過程(?)似元祖re3/好快會有公布/cv做唔做會2021 re後先決定
https://twitter.com/aestheticgamer1

所以有機會上面張圖上下段其實都係講緊同一隻gam嚟
負評我嗰位,唔知你唔同意我定係撳錯掣啦
我再補充講講,好似re2r由marvin唔解釋洋館事件,ada唔提乜嘢男朋友牙john
你就知好多位係capcom故意改咗,而唔係偷工減料
好似2r班製作人已經講話唔想再乜嘢怪都巨大化,覺得唔合理,本身係連鱷魚都想cut走

其實7個chris幾型
可以這話5個樣由1 remake演化過去
而7個樣就比較接近CV個樣
呢隻真係戇鳩中二病故事、垃圾人設、廢物再利用集於一身
不過單純講遊戲性佢係ok嘅,故事就得啖笑,終結umbrella嗰part唔講好過講,好hea,成件事搞到好低b咁
話就話重用,當年啲cg背景係要畫過晒(我記得佢角度係唔同)
所以頂多你只可以話佢唔使再諗過警局個設計啫
應該剩係法國
而家講緊全球偷跑
冇左講Ada男朋友係John有啲可惜 明明重製生化一有提到
3代警局佔好少啫,佢有心CUT走換其他場境唔難,
我反而覺得佢係特登留,畀人更清楚2、3時間係好接近。
capcom實有人睇過
因為我記得當年cv本漫畫個後記有講話capcom覺得bh3漫畫太誇張,叫佢哋cv要跟得足啲
爭在係咪話得事嗰班睇過
我覺得機會唔細,話晒當年真係得香港幫佢哋出漫畫
再inspire咗佢哋都唔奇(好似4抄返電影咁)
X2 我都係老屎忽 都係幾中意7
我自己就唔係咁中意4-6
但係唔鍾意7既係咪多數由4代開始玩呢就唔敢講啦
講緊重製1當年都係大約6年後嘅事,唔係好耐
所以當年仲係好忠於原著,畫面上嘅進化本身已經係好大賣點,根本就唔使點改過啲嘢
加上佢仲要加咗lisa嗰part,又喺唔影響原作基礎下咁加入新地圖,我諗呢隻真係連登仔想要嘅remake嘅典範
我就係卡行落去果個位 勁多屍
Cv 有d 似keanu reeves
明顯係抄佢啦
cv嗰陣就應該未興真人模
唔係連登仔啦,根本BH1RE直情係好多BH迷最中意既一集
編年史 都係覺得darkside 正啲
除左最後隻炎手
1 remaster得黎個故仔仲完滿左,又唔覺得格硬
宜家2同3系統畫面好左,但係敘事方面唔係幾掂
其實bio 個故事setting好緊要,唔係只係動唔動作既問題
隻resistance都唔知做乜鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞