[出咗demo 最後十日]生化危機3討論區(4)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
屌,玩手遊課金抽野啲人只要抽唔中,諗都唔諗繼續畀錢課,1PACK我保守估計當你300-500,2次都600-1000啦,4舊水都仲要諗,行街跌都跌咗啦
覺得remake隻nemesis個第一形態已經係舊版第二形態個feel 今集第一形態已經識用觸手 加長期暴走mode咁

同埋睇真d remake個件唔係保護衣嚟 其實係膠紙嚟
其實我覺得聖女密碼重制機會好大
好期待高清既毒撚steve

1999年版steve

唔知重制版既steve個樣係點
幾時有得玩resistance
我期待個女boss
經常唔著衫
大奶奶
喂,我屌你咩上一頁啲撚樣係度劇透係咪好好玩
舊版第一形態都會用觸手
Brad咪比佢用觸手殺死
只能夠講,有依個系列過去嘅包袱既老玩家,點都會有對比

如果成日攞以前黎比,不如玩返舊版算

Remake所以係remake唔係完全一樣1:1淨係加返現代畫面就算,係將成個劇情合理化,可能設定都會有一定嘅改變。遊戲啲設計師做訪問嘅時候都話:做remake唔單只係向過去玩家致敬,亦都係為而家現代真嘅玩家帶黎新鮮感,有破有立。

有過去舊版包袱既印象,但係冇舊版嘅前設啲下,或者都可以欣賞下新版?
game就出,就好多鳩噏撚
好多只係求其打過隻game一次,甚至只係睇完人打嘅片就當自己打過隻game,所以你就知點解上面咁多劇透撚

隻game出嗰排/越hit,啲人就越撚濫,好似早幾年mhw熱潮咁,而家嗰班懷念撚唔知去晒邊lu
根本最大機會係呢隻
以ps4 game計唯一冇上架嘅正傳作,0-1,4-6都有package畀你買
雖然個人認為佢re埋1都得,但始終1嘅畫面都仲見得人,而且已經remake過一次,可以發揮嘅創意已經少咗好多
呢個應該已經係完全版,唔係初版嚟
而且隻game係2000唔係1999
呢隻唔係傳統固定視角
佢係混合咗cctv+肩後視點,後來製作人好似覺得太1999定點(你睇片其實佢瞄準嗰下轉畫面係有啲突兀),就索性變做完全肩後視點,即係之後嘅bio4
初版個頭係中間分界
懷疑係抄當年好興嘅titanic阿jack
香港有偷跑未
就好似睇左谷亞莫當睇左套戲咁
依本野 簡直係細個屙屎神物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞