[出咗demo 最後十日]生化危機3討論區(4)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
RE2 同 RE3 加埋做一隻 game 就差唔撚多
有,不過要畀錢
聽日應該會偷跑?
有無人買左數位 但呢家Dl 唔到
姐係步RE2後塵埃遊戲性一流但故事就閹割版
好老實我成日都講,其實佢2r睇落長,都係昆你玩4次啫
再嚴格嚟講就算當佢男女2次,其實兩次都係勁撚雷同啦,即係你爆完一次,之後再玩一定識玩嗰種,只係佢cut開男女兩邊加多少少唔同嘅要素畀你玩多次嚟拖長隻game
除非你剩係打爆隻game就算,否則基本上唔使算死草,正如而家都仲有人重玩緊舊3
根本生化一直都唔係玩緊gameplay時數有幾長 而係啲料夠好玩 夠你重覆玩 都會有唔同玩法.

舉個例 Far Cry gameplay時數 一定好撚長啦 但所有野都係重重覆覆咁玩 黎拉長個時數. 隻game一日未出 都只係睇gameplay時數唔夠長就話唔係好game.
會唔會太武斷
放心出年就整個2+3合輯黎賣
唔係點對得住佢個名CapCoin
其實主要問題係本身3已經短過2
佢仲要Cut左啲場景
就好似俾人閹完再閹咁
暫時睇左劇透 我又覺得係夠料嘅 始終都係玩左先知.

利申:覺得個remake當舊版冇到
PS開機聲
希望佢出落ps5 remastered返啲喪屍嘅打擊感做2嗰種,而家用刀仔拮落去好似打舊鐵咁撚樣
同埋啲遠景降機能問題又係,應該係ps4機能問題搞到佢一遠就降咗frame,連帶pc版嗰邊冇機能問題都咁,應該係因為用同一個版本
之前RE2都有依個問題 PC版好似有MOD解鎖左個遠景frame. 無敵pc版
2其實都改得算好勁,點知3仲勁
3呢隻你打個demo都知道佢係當舊作啲場景冇到,基本上係重新設計過晒,你可以當佢新game咁打就得
啱先見到有鋪頭講聽日準時打喪屍,應該有偷跑. 係咪行就唔知了
Capcom搞remake突然搞到好盡
隻resistence打打下都開始識點玩,做escape嗰邊都有得贏
不過呢隻絕對唔係一隻一打就會有好感嘅game來,打熟咗都只係好咗少少,睇下遲下會唔會再改觀
聽晚零時都出,偷唔偷跑都已經唔重要啦
好事,始終3太舊,唔應該限死舊作個框框去整
3當時啲街景係因為受到佢坦克式玩法先設計成咁(啲街勁窄),而家重新design過晒都好正路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞