IT討論區(77):經濟一差,西工處處

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
前日去interview ,比人問java GC 問到口啞啞,真慘,咁其實我又真係冇咩鑽研GC ,抵死。 都唔知幾時先揾到工
問咩
Home office 已經兩個禮拜。之前係自願wfh,跟住到公司呼籲wfh,上星期由縣同州政府命令留屋企,無必理由要唔好出街。
問吓GC 係點work? 佢點知呢個object 可以GC,? 好多野
Wfh好多時會做唔停 成日諗住做埋個小小就收手

不過都係舒服過office 無咁焗 自己個setup又用得屍服d
都係睇javarevisited同baeldung pre interview
咁啱問到,突然唔識答。。。
內部野唔方便講,另外公司有指引唔可以未授權公布有關將來嘅野,因為係上市公司。
new york人口多同密,我覺得成個美國最似香港嘅地方係NYC。

Seattle Office有乜team唔清楚,sorry。淨係知office好大。Seattle都有好多大IT公司例如Microsoft,Amazon,Google。樓價平過Silicon Valley但唔係平好多。另外加州離開SF Bay Area嘅樓會平D。SF Bay Area同LA已經有明顯分別,加州中間係農田,D屋唔會似大城市咁貴。
GC除咗以下還有乜問:
1. mark and sweep algorithm
2. stop and copy algorithm
3. generational garbage collection.
4. concurrent garbage collection.
5. conservative garbage collection (for languages like C/C++)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞