IT討論區(77):經濟一差,西工處處

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
嗰啲感覺係 Hacking skills 多啲
點睇SRE in google? 你覺得佢地係dev 定其實都係美其名既support role?
下下個星期開波,係時間操下練返手感同速度
一年無打過code
香港無咩人玩
望住個scoreboard搵個香港人都難
鬥得贏個批又去哂google做
淨係一堆雜魚

食完飯係公司明目張膽操先
以前有上下hackerrank,不過呢家都唔搞比賽了

我都想搵個good source
Fyi, qualification round排得前都已經有機會收到google interview invitation
SRE同SWE唔同工種。不過SRE工作都會有programming例如scripting或開發自己工作上用嘅工具,所以SRE interview都會問coding。SWE同SRE有對應嘅職級,例如SWE同SRE都有L5,SRE亦可以升刀更高嘅職級。我識有人由SWE轉SRE,亦知有case係SRE轉SRE。注意SRE可能要on call,SWE一般唔洗。
係,其實唔難,第一次入到round2反而無,第2次入唔到round2過咗半年反而有
miss咗qualification round就要等下一年,round 1有abc,是但一個過到就入round2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞