IT討論區(77):經濟一差,西工處處

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
但爽撚到 而家直情想叫 60 算 等自己轉唔到工

工作量隨心,但個人又唔係冇進步,等被人炒先面對現實
畫都唔差,我覺得 https://m.youtube.com/watch?v=y20E3qBmHpg 先低能
唔係 大把人唔係讀CS都識好多野

至於去唔去外國高薪厚職 你要肯定自己真係識野
其實可以 傾分鏡都用線稿
我三大咋。
點會, 大學CS教啲嘢唔夠你出嚟做
咁又唔好咁講 computer architecture/networking/software engineering係有用的
我反而希望啲fg比啲心機係呢三科到 最好有埋os
咁實係每步唔同既
傾意向個時用時稿完全無問題
之後咪illustrator求其拉 加啲色
再之後先pixel perfect
大學唔係教你practical嘅野,係打好個底等你可以好快學野。例如有讀過principles of programming languages嘅話其實好多新嘅languages都係大同小異,一理通馬國明。例如closure,lambda係新野嗎?其實60年代Lisp已經有。
傾既階段已經畫到咁仔細
個會要開幾耐
愈做愈學就愈覺得仲有好多野唔識
有排玩
C4F 巴grad左幾耐
Closures are poor man's objects and vice versa.
搭飛機
我讀果時叫CS202. 你估幾耐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞