IT討論區(77):經濟一差,西工處處

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
點解唔請我?
人地係好人 你係咩
會計GPA但唔係全部睇GPA,基本上HR screening都於我係個black box,我都唔知裡面係點。我只知公司一年收數以百萬計申請,first round screening對每個應徵者只會花好少時間。

點解唔試下申請?internship都可以試試。唔試唔知得唔得,試咗唔得其實你無乜損失。
FBI
大學唔係trade school,教programming唔會教得好深入,夠做功課就得。唔好期望班professor個個係programming高手。
算唔錯囉
reject咗要等一年先可以再申請。例如 The ex-Google ex-Facebook ex-husband millionare Techlead係年年申請。Internship嘅話你根本都係每年申請,所以無所謂。

有無得唔寫GPA唔知,可以問返recruiter。

又其實美股咁多大IT公司,無人話淨係可以報一間。應該魚翁撒網,你成本其實好低。
廢J一個不了
想問你地公司
會唔會有個人負責畫ui
(用紙同筆)
然後比客睇 再比下邊狗仔砌番
咁樣其實係咪好大問題?
紙筆畫分鏡有咩問題
我只可以講我未聽過。
我公司有條 Team 負責埋 Code UI
好羡慕
你知我做 Big Meow 就唔會羨慕
點會成個package睇架
大家讀cs都好似識好多野

無讀過cs寫緊IOS係咪唔洗發夢有機會去外國做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞