IT討論區(77):經濟一差,西工處處

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
on9 一問
咩係po?
po is post既縮寫
我明你想點
你想有人開一個post 問 it 行情
之後suggest佢入呢個 it post
唔係 我想
1. IT狗原來都係厹
2. 有人入it po
3. Suggest厹po
可以將quote既user 變成substring直接nlp

姐係我呢個reply變成以下既string:

<quote>手一黏便緊(UTC+9<\quote>
可以將quote既user 變成substring直接nlp

user name 變成substring一部份炒埋一碟去cluster
我依家係問細firm 做
senior role 39k x12 + ~1month bonus

拎到個大firm offer
perm lead role 42k x 13 + 最少 annual income 10% bonus

仲有個bank ge offer
contract 50k

我七年經,暫時拎左42k 個個
各位覺得係咪可以嗌高d
做d咩?
咁既時勢有perm食左先啦
唔好聽呢度d巴9up
做Frontend engineer

我都係好似你咁諗,叫做安慰下自己
原本我叫45k
俾佢壓到42k
take 左之後呢排愈諗愈sad
覺得如果唔係個市咁,我值得有45up
巴打做邊飯
見唔對路就轉左先la
根據我係5p台既經驗 互quote同埋稱呼個名 係有語義上既分別
而且user cluster可以同word cluster分離開 咁炒埋一碟既話就分離唔到
咩鳩噏?我係suggest perm
我都係咁price
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞