Boris Johnson 佛系抗疫:「英國人要有心理準備,失去摯愛!」

686 回覆
869 Like 39 Dislike
我個year計埋我有四個香港人有緣見
日落帝國唔係浪得虛名
Thumbs Up.

冇係英國浸淫過一段長時間係唔會理解英國人諗啲乜嘢.
我見到啲加拿大,英國香港人都買機票番香港
想知英國人點睇
你睇佢決心脱歐,唔畀國民第二次公投已經知佢唔係傻,
佢一心擺脱歐盟就係唔想行歐盟政制,更加唔想令英國變為一個討人喜歡刷鞋仔既國家

要揾返自己大英帝國話事權
思路絕對清晰
有緣見 到時大叫鄺仔 haha btw 依家去Tesco同啲鬼佬搶物資先
但而家其實係咪都無一個好確實嘅’醫’嘅方法
醫療系統唔爆煲底下有班人都係照食屎
你睇佢個頭就知,由細到大都係咁
一個唔介意人睇佢外表既人先會有獨特思路

你地留意吓喺政治,名人,科學家睇吓
垃圾政府,垃圾首相,睇垃圾戲,學曬啲垃圾做法
集中醫重症嗰班
其他人無事唔洗理
Capacity唔夠先調高social distancing rate
復發嗰到佢地而家係唔肯定
屌你老母大白鯊個市長仲癲撚過條鯊魚
課都唔停 所以學生驚就唔去上堂?
如果真係有on9唔驚又中招 最後都會入佢數
咁點解唔宣布停課 停課唔係醫療 唔駛成本
英國嘅策略唔係無道理
https://www.youtube.com/watch?v=1L7hx8vaiSg
由1:11開始去到1:39

只係johnson作為首相/政治人物你咁直白講出嚟政治上高風險
正解,

>醫療系統唔爆煲底下有班人都係照食屎

Herd Immunity 其實正確啲來講係一種 By Product. 因為呢個世界上根本就冇任何一個醫療系統係可以容納咁多病人. 所以希望有能力照顧自己嘅繼續小心日常工作, 容許更加多醫療設備同資源比有需要嘅人 ( 例如老人家 )
到時英國就可以永久鎖國
但佢呢頭決心脫歐,嗰頭就批准華為喺英國發展5G(成件事好有搵新盟友嘅味道)。

有人話脫歐係重新興起光榮孤立政策,不過一旦諗起英國多年來多次捉蟲入屎忽嘅歷史,只能講句祝佢好運啦。
2020 年真係大開眼界
我之前都post左兩條 Link, 講解左個原理, 同某程度上我覺得係正確嘅選擇.
可以咁講
其實英國係55波人民撐佢,同侵侵一樣
但侵侵受惠,係因為奥巴馬兩任政策做得好,
侵侵只係坐享其成,
但侵侵對外反應,卻係玩鳩死其他國家
等人唔知佢真傻定假傻
金仔同習種仲有普京都被佢玩到唔撚同佢玩
但係到宜家課都唔停係咩事
學校出email話睇情況再作決定 咩實際安排都無
宜家返香港之後繼續考試就gg
學費倒落咸水海了
你呢個係False Negative
點都好而家仲係好大uncertainty,所以先話BJ係賭緊命 (人哋嘅)
佢一般用英國典型黑色幽默手法去治國,
其實國民係受,只係外界國得佢外表同做事手法唔同正常人,有邊個london市好似佢咁,日日踩單車返工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞