Boris Johnson 佛系抗疫:「英國人要有心理準備,失去摯愛!」

686 回覆
869 Like 39 Dislike
強烈要求撤走係香港有bno班香港人
等佢地感受下大英帝國既自由空氣
點全贏啊 6成人口感染 1%死亡率 都要死40萬人
日落國選個PM一個癲過一個
裝腎:算數啦,冇用喇
承認政府無能也是一種誠實和勇氣。
中共嘅做法人命只係數字
準備等滅國啦
其實普通人條命真係唔值錢
如果死一萬幾千,又做到想要既效果
佢就真係賭贏
點解唔可以有疫苗呢 疫苗就係弱化版嘅病
甚至弱到對你身體出唔到作用 等你身體製造抗體
有病毒入侵都會自然抵抗

而季節性疫苗係推測當季流行嘅感冒
打咗疫苗但係估錯或者冇打都冇用
投降派 等死
首相呢個先係正確做法
抗疫用更多資源 成效又未必大
不如由得全國感染
死亡率唔高
加上死亡 年長者比較高機會
減輕埋人口老化問題
中左招唔死又有抗體
差好遠一個真愛國撐本土打出面 一個就奶共打自己友
實情係英國醫療系統做唔到
歐左d人都衝去醫院 醫療系統爆堡 反而多人死
佢係賭緊大部份輕症 重症先自己死去醫院
輕症自己係屋企好返 無事

不過好on 9
仲話自己偶像係Churchill
佢個策略要成功
前設要醫療系統無崩潰
大陸都係例子
點解湖北死咁多人但其他地方無咁大鑊
同個醫療系統死左未有直接關係
英國咁玩,醫療系統係
極度懷疑呢班撚樣乘機清除老年人口
如果似西班牙流感,有第二波咁佢就上神枱,
原來㗎陣呢隻毒已經係疫苗,

第二波高死亡率+年青一代照死
呢個總理係英國豬自己選出黎,死全家都唔好埋怨呀
The prime minister, Boris Johnson, said: “We have all got to be clear, this is the worst public health crisis for a generation. Some people compare it to seasonal flu. Alas, that is not right. Due to the lack of immunity this disease is more dangerous.

“It is going to spread further and I must level with you, I must level with the British public: many more families are going to lose loved ones before their time.”

睇英文反而冇咁反感

Level with = to be straightforward with someone
大白鯊個市長咪就係唔封泳灘
搞到多人死囉
妖再追post先見到佢咁戇鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞