Boris Johnson 佛系抗疫:「英國人要有心理準備,失去摯愛!」

686 回覆
869 Like 39 Dislike
好正常,英國人一向係咁
已事論事, 用你嘅理論去解釋, 咁係咪每一次有新型流感, 都應該要鎖國, 因為我哋冇辦法知道 5/ 10年有冇後遺症? 可能你唔知道而家醫學界絕大部份唔會將五年之後有嘅症狀斷為後遺症.

暫時並無數據支持好返就會繼續有事, 所謂嘅第二次中招, 暫時普遍學界認為係 False Negative. 主要原因係而家 Test 準確度比較低. 事實上任何 Test 都冇可能係 100%.

至於點解要支持呢種免疫能力方法, 大前提係因為歐洲 / 英國死都唔肯戴口罩.
英國研究
韓國起源
支那製造

世界不可信之事
咁以事論事,呢種咁大規模流感,又咁多人死,口罩唔帶,課唔停,人唔分流隔離。就係on9. 醫學界咁講,都同呢個策略無任何關係。

歐洲人英國人唔帶口罩,唔停課,唔代表唔on9
大部份人都做 唔代表岩

14億支那人死都要歌頌黨,你有歌頌黨咩。
成個疫情由一月尾開始正式大爆發過咗咁耐
乜準備都冇做
依家話太遲,冇計由得佢

同林鄭有乜分別
公開呼籲國民等死
點解唔係失去愛的人之前好好保護佢

屌你老母依啲人用咩野腦諗野
其實這是最理智做法。BJ有民望,所以夠膽做。英國人知道呢隻病毒會長期困擾,封關鎖國不可能長期維持,遲早要解封,不如唔封。
他的政治偶像是電影《大白鯊》(Jaws)當中的市長,認為他在鯊魚吃人事件之後仍維持海灘開放的舉措非常勇敢。

cls
篇文又寫得幾好喎
lum住交比普通市民搞抗疫
其實反而ok
lum下香港點解咁勁
唔好高估班英國人
香港人成功係因為經歷過沙士
想自然消滅低端人口! 幾恐怖。
去到21世紀
英國人仲係通街屙尿
唔沖涼瞓覺
打9戴口罩嘅人
唔會死哂,但5%走不了,大部分係低端人口,太窮無知識及無錢醫病的。
痴線佬諗野係唔同d,或者條撚野收到風有解藥
收到風有解藥
驚無咗千載難得機會解決廢老
所以趁搞掂前盡量全國感染
想汰弱留強,好有納粹意味
佢既假設係個個後生都冇老竇老母小朋友 人人知道惹左邊嗰
其實我覺得佢豪賭嘅點唔係後生會唔會死,而係傳染性咁高之下點保障第一波啲廢老可以捱得到過去...睇唔出佢有啲乜野實際嘅措施可以確保廢老唔中
無得賭贏嘅賭局,輸多輸少,隨時好多家庭冚家摌!
焦土大師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞