Boris Johnson 佛系抗疫:「英國人要有心理準備,失去摯愛!」

686 回覆
869 Like 39 Dislike

咁應該係做社區分流
設輕症診所睇輕症分流 再送去隔離
乜都唔做先令所有人衝入醫院囉
英國留學生好多手足黎,我就希望佢地儘快返黎,自我隔離之後多一批幫手,好過俾BJ搞到嚮英國等死
接佢地好過接武漢芝麻人
想人口大清洗? 將窮老弱殘送走晒
三個月前好撑bo job
果時歐洲死左1/4甚至1/3人口
解決方法就係死勁多人
棄車保帥 出年可能得返英國仲企係到
共狗一隻,係連登仔話佢好過文翠珊
好 informative
我唔認同 因為呢個毒好多英國留學生係潛在帶菌者會傳染比屋企人香港人
當全英國人死晒

靜返香港新移民 算唔算獨立成國?
係英國讀書d香港人真係大撚獲
佢賭贏,英國獨贏,但隨著感染人數增加,病毒變種幾會增加,冇人保證到6成人有抗體前,病毒唔會突變,如果高致命病毒由英國傳播開,佢就是世界千古罪人
其實香港而家每日幾單,都係用錢buy緊time,以資源同商貿為代價,等疫苗出現。
問題班官都係老鬼
理性分析 唔該 有可能咩?
抗疫之初,首相竟然同廣大英國市民講“拿,個個都有機會因病死架啦,有心理準備啦,可能會失去摯愛”。

就好似行軍打仗,個將軍一開波就同士兵們講“其實會死咁d人,大家有心理準備啦”

大佬,有d野大家心知肚明,咁樣講出黎將人們抗疫嘅心態大打折扣,引致社會恐慌,令人更加唔信政府。

學下李顯龍啦... 野都唔識講
咁即係喺屋企等死?
死完就文藝復興了
原來依個世界係咁撚癲
又唔係每一次疫症pattern一樣嘅,武漢肺炎第二波都可以專殺藍絲廢老,中完又可以再中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞