港股reits 沒落了? 02

816 回覆
5 Like 1 Dislike
每次一講reits
梗係班人衝入話美股點點點
一邊買港股一邊買美股唔得架咩
消費同移民係另一件事,但而家講係投資其他地方股,問心果句,比你選擇你要揸美元定人民幣? 移唔移民係比較複雜嘅事,但盡量投資政治穩定地區係人人做地嘅事
咁後生仔都可以買收息股嘅,唔係個個都有時間捕住個市,買得依d都預左長渣
都係討論姐,你想點買冇人可以阻到你
冇貨的我就建議strong hold.
823 pb 0.66, 以前at least 0.87. 有時仲要係1,覺得幾抵,有d 蠢蠢欲動,睇下出業績會點。
一切相反理論,宜家唔貪婪都唔好驚。
入黎港股reits post 討論美股
呢個係其中一個做法,但本金要比較多
仲有記住連仔相反指數
個post都講話香港reits沒落,我之前都見沒落先入,如果係冇沒落兩隻字,我就唔會入黎
唔洗將來,而家真係嚇死人,我想移民,但屋企人唔太想,都走唔到,但資產就盡量轉去海外,始終我有供緊港樓,要平衡返風險
係,可能跌到50元,有一次暴力少少的反彈。

但唔會到歷史高位
佢到55 已經好吸引喎
暫時覺得佢派息冇咩問題
嗰陣時已經去到五釐幾
同意,長線太多大陸政治因素,中短線應該會彈下,加上823 d鋪影響算比較細
778 唔知會減幾多派息
減你老味 唔準減!
我買黎收息架 減派?!
我屌你呀
同匯豐廢佬一樣
依啲短期價格變動來啫
搵美股比,道指夠由29000跌落18000啦,嗰陣買咗美股批友咪又係驚到震,又無人出聲
講到尾reits只要租值無大跌根本唔駛理住
同埋都係果句,經濟好就唔係依個價啦~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞