港股reits 沒落了? 02

816 回覆
5 Like 1 Dislike
繼續討論
係時候入貨未
果度全部有錢佬住,穩陣到爆啦
就算要死,最遲死都係海之戀
如果嘉湖銀座引埋激安入去, 到時就真係...
有無特別講過點解778 唔買 港島商場
其實呢樣要解構返點解會有reits呢樣嘢係香港

除咗823之外。其實其他都係啲大財團推啲垃圾商場出嚟做。真係最正最賺錢最有價值嗰啲其實未放出黎落reits到

REIT=地產商既垃圾桶

但諷刺嘅係REIT估價比地產股做得好
LM 竟然變成系列post
入貨了 等番幾年收息fatfat
連最積極既823近幾年都冇係香港成功收購

可見香港根本冇收購對象 收購好難做
我認為民生好過商廈,商廈好過酒店

但隻1881又真係好撚抵。有d心動
真係要等長實跌d貨俾778接
都通常係架啦

呢個反而成為823既劣勢
冇母公司賣貨比佢
REITs>正股
星期五入咗30手435
利申435 Big fans
嘉湖呢個場其實真係好撚正。希望趙國雄放多少少靚場俾佢個囡打嚟
435 778都抵過823

但其實405我都有d興趣。
係 當778都話要積極收購既時候

點解我唔買778 要去買823?
405減息咗幾年又派RMB要手續費
不如要2778 778 435好過
有收集開778,呢排每跌幾毫就入一手。我覺得係抵買既,但買完又跌多幾毫
留明
但酒店真係唔掂得喎......
講左咁耐其實標準答案係778同435 (個人覺得778會更加民生
可以分注入,個人覺得恆指會落返21000點左右
差不多要入
X2

同埋愈減息對reits都係愈有利

因為d錢要搵野買(金,債,樓等等)定期又冇肉食,公用股同reits都有著數。但公用股呢排都唔係好識跌。買到貴晒。

等緊幾個月之後班財演吹奏reits

唯一缺點就係國家隊唔會買呢啲股票。你睇700 9988四大銀行 硬到hihi
而家主力等美股果邊先,果邊賺到就轉黎香港收息
778 唔知會唔會跌落6
其實你地諗下,778而家咁都仲有大型翻新,你就知778點都唔會差,6月社運佢d場無關過有誠哥睇住無事啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞