[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#39

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
hktvmall啲電器店全部高過市價,買電器千其咪喺hktvmall
呢隻mon市價賣緊2590
btw 呢隻VA mon乜sync都冇,會有screen tearing

3xxx價位建議買BenQ EX2780Q
IPS mon, 有dci-p3高廣色域,hdr好過隻三星, 有freesync, 用dp線行到gsync compatible
市價3699~3799
多謝巴打建議
EX2780Q同VG272UP點睇
唔該巴打~
vg272up之前3k樓下就買得過
而家升返上33?),不了
spec都係ex2780q好過佢
gsync compatible官網沒EX2780Q
呢隻mon唔完美兼容啫,開咗compatible玩大部分game係照用到gsync冇問題
有認證都唔代表啲咩
總之唔係原生gsync都係唔完美gsync
VG289Q到咗 偏綠 tune咗成個鐘先出得返dell mon隻色
有gsync compatible認證=保證正常用到
冇就睇運
可能有閃爍/用唔盡vrr range 等等奇怪問題
用緊LG 34GK950F-B 34" 12.1 lbs
有冇mon架推介
而家有driver update用落冇問題
EX2780Q到底高幾多 官網話614MM
displayspecifications話459MM
官網係咪調轉左
尺寸(高 x 寬 x 深,公釐)
614x459.65x196 mm???????
我個位只可以放48CM左右 有影響
巴打部電腦用咩spec?
連埋底坐
46cm高
應該高同闊掉轉咗
fi27q-p 穩定瞄準同g-sync無得同時開? 同埋想問埋係咪要開HDR先可以由8bit升上10bit
巴打係邊度買?
我係amazon睇佢話This item does not ship to Hong Kong, Hong Kong.
我部咗amazon 成個禮拜,
都係唔ship 香港
我買嗰部港行 (有環保署同代理貼紙),英式三腳頭係用膠紙痴起盒外
盒內係斜三腳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞