[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#39

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
你睇消楚佢包唔包美國境外嘅保養先喎
pa32uc關閉dynamic dimming都做到FI27Q-P個效果
如果你將兩部機拍埋開最光對比純黑畫面 就知dynamic dimming好用
dynamic dimming OFF

dynamic dimming ON
最好就online向客服問清楚先,保障自己
網購外國mon一般唔會買佢額外保養,有30日退換已夠
好的,如果網購MON30日後壞了,有無巴打試過寄返美國整?
新手,第一次網購水貨電子野
唔知,未用過sqaure trade
見佢寫Pro Plan先worldwide
壞得好嚴重先要rma啫
用一兩年出幾粒點好閒咪照用囉
就算真係要rma, 聽講運費係3000左右, 都抵過買港行
B&H買mon冇+保路過
請問FI27Q-P個HDR係邊到開?
都係用WIN10個HDR 但開完好光 夜晚熄燈睇我覺得遲早盲
FI27QP咁平點會有
點解我開咗畫面變得好矇好差咁嘅
品質好唔好?
隻mon無花0光死
但佢運mon就冇+紙盒所以個mon盒送到黎會殘少少
都係,應該唔會黑仔用一年就有十幾粒點。
岩岩見到acer XV273K,好似同x27p差別剩係得HDR400/1000
但平成$4000
https://www.bhphotovideo.com/c/product/1457317-REG/acer_um_hx3aa_p02_xv273k_pbmiipphzx_27_16_9.html/specs
有D心動
差好遠喎
最值錢嘅full array local dimming
仲有gsync ultimate
同埋hdmi vrr
無 PS4
代理而家有排比唔返我
巴打 ips同va最明顯分別係咩
對比度 va>ips
最大亮度 ips>va
可視角度(側望) ips>va
呢兩款va唔知咩panel
好多VA MON用三星6子像素面板
睇字好模糊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞