[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#39

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
最主要有事要自己rma 返姐
同埋唔好彩壞左要自費寄去保/再買過隻
有冇巴打用緊LC32HG70QQCXXK? 推唔推薦?
想問下各位巴打 想買24吋左右 2k 144hz以上 最好1ms delay 睇哂成個list得dell s2417dg啱 但佢又好似停咗產 有冇咩推介?
Msi既mon有咩評價?
Target 27” 2k 144hz budget ~$3500
前日入左手ex2780q
整體上都唔錯
如果佢肯出個冇喇叭版本仲好
點解
呢隻有2.1低音喇叭好似幾好,慳返啲位
音質其實都ok
但我覺得bass真係差咁d 但內置黎講已經好過其他mon好多
不過本身自己有喇叭 聽慣左真係唔會點用呢個
想問各位 1k以內 想要fhd就夠 唔打機淨係用黎做laptop extend睇戲 睇緊asus vp228he 或者呢個筆直買唔買到24吋定呢個筆直咩牌子都差唔多
買左32吋啦...
U12A 風扇 點拆出黎清塵
好似扣死左咁
monitor speaker真係不了
靚極都唔會同出面既speaker有得比
好難想像本身對畫面咁有追求既人會對聲音冇要求...
1k內求其揀啦
27” IPS 2K 144hz或以上 原裝Gsync芯片

最好係咪xg270qg?定有更好選擇?

利伸唔要敗家眼
巴打係邊度買,幾錢?
插顯示卡喎
所以PS4存在係有原因
想問下喺 HKTV Mall 見到部 Samsung LC27JG50QQ 有冇伏?

佢賣緊3399,想買部25-27吋 wqhd 144hz
想問下呢個spec 應該買咩mon?上星期砌 目前用緊 kd25f 玩開fps games 唔想個mon咁大有咩好介紹

1 x Intel® Core™ i9-9900K
價錢:$3,950

1 x Gigabyte Z390 AORUS XTREME E-ATX
價錢:$4,599

1 x Thermaltake Toughram RGB (2 X 8GB) DDR4 4400MHZ C19 RGB — Black
價錢:$1,399

1 x Samsung 970 EVO Plus Series 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$1,599

1 x Gigabyte AORUS GeForce RTX™ 2080 Ti XTREME WATERFORCE 11GB GDDR6
價錢:$11,499

1 x Corsair RM Series™ RM850 — 850W 80 PLUS® Gold Fully Modular
價錢:$979

1 x Thermaltake View 71 TG RGB Plus E-ATX 高直立式強化玻璃機殼
價錢:$1,899

1 x NZXT Kraken X73 360mm CPU Liquid Cooler
價錢:$1,449

總計: $27,453
FI27Q-P
kd25f 都大? 唔係24.5"咋咩
我意思係唔想換隻咁大既mon 玩fps game 太大唔係咁好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞