[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#39

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
淨係粒G-Sync晶片都起碼1K
本身諗住買vg279aq
但個sales 話aq 比人罵爆個面板有問題

推薦我PG279QE ,係場睇過同埋d色 對比度真係無得彈,係個價overbudget 同無hdr
asus 2k基本上轉晒tuf系列compatible
要hdr 又要gsync 係得返我上面推介嗰隻
IPS對比度好弱的
xg270qg nano ips response time快過pg279qe
前者有10bits 廣色域齊 98%dci-p3
色彩度屌打pg279qe
sales要清賣唔出嘅mon
當然會咁sell
之前33xx買左部acer vg272up
ips 2k 144 27” ims
用左兩個月都未夠
但冇啦啦前日壞咗,㩒任何掣都冇反應冇顯示
師傅上嚟睇過話換零件
諗住一天光晒
但客服之後話,換零件冇期,諗住用拎部垃圾tn 一千蚊mon作為更換
DKLM
連補錢換一部新嘅選擇都冇
等訂零件佢哋都唔肯制
CLS 第一次買acer呢個牌子 永不錄用
咁都係等到今個月尾 先再算
中田話 vg279aq 到時會有貨
要屌就屌武漢肺炎啦
係支那搞到全球供應鏈斷咗
+1
我就係訂等左成個月個傻仔
真係早知上淘京買算
至少唔使等咁耐
反正壞咗都係冇得整
睇下你係pc4 game or pc game 多
PS4 高hz冇用
如果for pc 用呢

兩部都應該60hz喎
支那網都po出嚟
下係咩
咁點降要簡vg289q hr 10
咁係關支那政策事喎,冇工廠開工,零件冇得出口,唔通期望acer客服有權力挑戰支那政策咩
全港都冇貨,點樣俾部新你呀
VG289Q 有adaptive sync
pc打機有用
U2720Q HDR性能只係好少少
咪撚玩啦
我話肯等 肯俾錢啊,佢都冇諗過俾我換同一部
堅持拎部垃圾tn換走部機
dklm塊panel 冇壞嘅話都值錢過個tn mon啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞