[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#39

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
AMAZON 直送
Premium Support with Advanced Exchange Service, 5 Years
自己對幀數好敏感,所以想試下144hz
咁可以試1080p嘅144 平過2k
本身用緊29UM69G
想買多個做主mon 個lg用黎打直做副mon
會打機,不過多數都係d唔多hardcore嘅game(lol, borderlands咁)
其次都係youtube睇片咁,得張1060
諗緊27定32, 32唔出2k又好似好on9
但用開29UM69又想上144, 但自己打d game又好似好無謂
諗咁耐淨係決定到要IPS
有冇咩平平地推介
27吋 4K
睇Netflix 同文書
有咩選擇?
Dell U2720Q?
其實都係,但我設備唔係成日換,想換個可以用耐d
玩lol既話1080p同4k都冇分別
咁1080 144hz 21:9曲mon 有咩推薦
如果得70深
玩34 21:9 會唔會盲?
34吋21:9高度同27吋16:9差不多
70夠做
請教一下,用Ps4 pro, 想買ASUS CG32UQ
上YouTube 睇有人話開HDR 會flickering
https://youtu.be/AXLm4IlEwPo
係死証等官方fix ? 定唔好彩一兩部係咁
我而家用27時,用Ps4 pro 坐好前打FPS (apex legends)
轉32吋係咪會太大部?thanks
聽聞更新firmware 解決了
坐好前可能睇唔晒成個畫面
我好似用60-80cm距離睇32吋mon
Thank you 🙏
Yes
如果計ppi 32‘’ 2k同24” 1080p一樣,咁買32‘’ 2k會唔會好不智定係買27‘’ 2k就算
你要計埋視距
如果視距不變 就係24 1080p清d
即係坐嘅位置?
你幾遠睇隻mon
都有成80-100cm
咁用32吋2k冇問題
Thx
但係32‘’ 2k 144 又曲面好似唔多選擇,依兩日睇咗好多種,都決定唔到
BENQ EX3203R, ASUS VG32VQ同AOC AG322QCX 係暫時心水,邊一隻會好啲
仲想唔係MIC,但係好似太多要求
我會揀EX3203R
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞