[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#39

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
1516緊買premium計埋運費好似先平千零蚊
US dell 買野張信用卡係咪唔可以用香港billing address?我幾年前試過俾佢reject左
27‘’ 144hz 2k 有冇咩推薦?
睇中左msi mag271cqr 但問親都冇貨
FI27Q-P
係好難
係偏實咁
其實對Benq野失去少少信心
N年前買左隻 GW2760
唔知有無人識

佢本身底板有問題, 用耐左就會久唔久Restart個Mon
到咦家佢直頭會熄左唔著, 要拔下線, 搞下哩樣, 搞下果樣
至有機會開返

有時一隻型號奶野, 真係會影響用家信心
所以Dell 2720上一代2718 同樣道理

咦家見到人問Benq, 都怕怕
粒掣好細粒同硬, 同埋MON 底條邊係有少少唔貼.
剛問Dell話U2720Q要等3,4個星期返貨
如果黃金有現貨, 梗鳩衝黃金
係咪又係抽獎黎?🤔我嗰隻底邊冇事
香港現貨賣6000
唔該你啊 Ching
有冇ching用過AOC CQ32G1/ASUS VG32VQ
又32吋又144hz 好抵屌咁
呢隻有咩好 點解咁貴?
琴日見到黃金有賣(冇問有冇現貨)
但係標4999
5000內有齊4K hdr 其實唔算貴..
人體缺乏褪黑激素亦被認為與癌症有關,因此假如長期在夜間接觸過多藍光,就有機會抑制褪黑激素的產生,間接地增加了患癌的機會

有無人知道會唔會咁
褪黑激素
以我認知, 唔關藍光事
係一到夜晚就會有
所以要早訓, 除左早訓~ 無其他方法

藍光係傷眼問題
聽過醫生講話無任何證據藍光傷眼

咁係咪好似段野咁講會增加患癌風險?
夜訓都會增加患癌機會
u2718q用家,換左一次mon
依家隻mon又漏光好嚴重
打去問話換返u2718q,dell個人話新整既u2718q已經改善左

我問佢有冇得換u2720q,佢話唔得 除非u2718q停產

巴打認為換唔換好,想換u2720q多d,保養去到22年,一係等耐d等到佢停哂產先換,博換到新型號?
點解你自己係2718q,但想人換隻2720q比你
價錢都唔同喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞