【大結局】寫一首情詩畀暗戀嘅女仔,點知佢出返條謎題畀我......

1001 回覆
832 Like 13 Dislike
「無,我已經無人要,我而家淨係想睇結局,咁可唔可以?」

「可以.......」

「咁你而家繼續寫。」

「喔......」

小藍係咪真係行唔到
寫唔哂添 好眼訓

你寫到葬禮就收手,好多巴絲都會訓唔著

Btw, 辛苦哂
屌你 死廢奶
唔好,停!唔好,停!
見到阿奶就好似見番以前嘅自己
一樣自卑 衝動
我會因為一件小事而唔開心 自己係心底放負;會因為一個男仔朋友搵你而吃醋,嬲;會因為一件小事而發脾氣
但係我之所以會變成咁 係因為我太愛你 所以我好怕失去你
對唔住 要你照顧一個咁唔成熟嘅我
更加對唔住嘅係 要你包容左我咁耐
我知道你已經好攰 辛苦你啦
你決定要走 我會比你最多嘅自由 就當係我最後嘅溫柔
知道你依家有新生活新朋友 我好開心
我冇資格擁有你 擁有你嘅人 一定係個了解你錫你 而及比我好無限倍嘅人
往後嘅旅程 我祝你幸福 有一個美滿嘅人生
希望你幸福快樂 搵到個可以照顧你嘅男人。
我愛你,周小姐
對唔住,周小姐

「只求命運 帶你去一段 全新的旅程
往幸運的天涯飛奔
別回頭就往前飛奔。」

唔知你有冇上連登 有冇追呢個故 有冇睇到呢段說話
但係點都好 只要你開心就可以了

播乜鬼野五月天 攞景定贈興
一係就唔好出啦大佬...

小藍 1賠1.5
黃SIR 1賠1.8
貓姐 1賠4

我估小藍老豆/老母
好想將巴打個故仔拍成電影
利申 讀電影 就畢業

隨便拎去

小藍 1賠1.5
黃SIR 1賠1.8
貓姐 1賠4

我估小藍老豆/老母

我有無得買

小藍 1賠1.5
黃SIR 1賠1.8
貓姐 1賠4

我估小藍老豆/老母

我有無得買

你好快啲寫埋呀
一路睇一路諗返以前女神話佢係我身上仲未感受到安全感

我個陣仲on9過on9奶 走去問佢究竟安全感係d乜

當您同個自己認為係女神級既人一齊前後您都會驚有人黎同您爭 然後將自己踩到一文不值

阿奶既自卑 衝動 on9 都經歷過

希望個故最後可以比返佢2個一齊 唔好好似我咁

咁安全感應該係咩

最後佢都係冇答我 我都唔識形容
但佢留底左一句說話我好記得
"點解依家好似我教緊您點樣追返我自己咁? "

其實有時自己都未必知女方鐘意自己啲咩
要追真係無乜方向
好想將巴打個故仔拍成電影
利申 讀電影 就畢業

隨便拎去

如果拍成電影一定睇

雖然sad end feel
lm
加速

小藍 1賠1.5
黃SIR 1賠1.8
貓姐 1賠4

我估小藍老豆/老母

我有無得買

你賢者模式緊就寫埋先啦
好慶 慶過火屎
唔好sadend 啦
打到呢個位唔打
會有好多思緒
當我求吓你,sadend都好,小藍唔好死
見到阿奶就好似見番以前嘅自己
一樣自卑 衝動
我會因為一件小事而唔開心 自己係心底放負;會因為一個男仔朋友搵你而吃醋,嬲;會因為一件小事而發脾氣
但係我之所以會變成咁 係因為我太愛你 所以我好怕失去你
對唔住 要你照顧一個咁唔成熟嘅我
更加對唔住嘅係 要你包容左我咁耐
我知道你已經好攰 辛苦你啦
你決定要走 我會比你最多嘅自由 就當係我最後嘅溫柔
知道你依家有新生活新朋友 我好開心
我冇資格擁有你 擁有你嘅人 一定係個了解你錫你 而及比我好無限倍嘅人
往後嘅旅程 我祝你幸福 有一個美滿嘅人生
希望你幸福快樂 搵到個可以照顧你嘅男人。
我愛你,周小姐
對唔住,周小姐

「只求命運 帶你去一段 全新的旅程
往幸運的天涯飛奔
別回頭就往前飛奔。」

唔知你有冇上連登 有冇追呢個故 有冇睇到呢段說話
但係點都好 只要你開心就可以了

播乜鬼野五月天 攞景定贈興

因為諗起自己嘅過去
加上係fans 所以下意識地直接諗到首歌
完全冇攞景同贈興嘅意思

小藍 1賠1.5
黃SIR 1賠1.8
貓姐 1賠4

我估小藍老豆/老母

我買師妹馨蕊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞