抑鬱症圍爐區(5)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
心疼
介唔介意講下你食緊邊隻?
latuda
唔清楚醫生係咪斷錯症, 我一年前 食緊係有改善 一停咗就 又嚟 個腦好空 唔通我真係有?
停左復發掛 要加大劑量
越食越差,個腦越嚟越差真係思覺失調
唔會架 個腦空白症狀黎 抑鬱都易醫 食返藥一兩年先
差唔多死機,但係個人又無乜情緒又唔係唔開心...
食緊粒半
三個星期一粒 依家先食緊粒半 都係冇改善
本身有冇野煩緊先 個人放鬆冇負面野純空白?
純空 pk...
思覺過敏係點 失調係咪一定會有幻覺幻聽 多數
5分之一嘅病人純陽性症狀
純陰性
返唔返到工 有冇出街 同朋友聯絡? 你可以提出比醫生開少少抗精神病藥改善呢啲症狀的
有出街,有同朋友聯絡, 其實會唔會食pristiq 停左藥會咁...
如果出到街嘅話係咪即係話純粹係抑鬱症唔係思覺失調陰性症狀
其實我係咪將思覺失調諗得太恐怖
今日有念頭想死,覺得自己嘅問題永遠都唔會解決到
我都有腦腦袋空白情況 好似hang 左機咁 但我係強逼症
情況係點 我仆左街,我覺得自己已經變弱智,我做野好似無晒目的性
我係經等交通燈果時突然空白 去睇醫生佢話個人唔夠血清素
諸事不順皆因不孝,諸事不順皆因犯邪淫

只要犯以上兩種,你既運氣,人生,福報就會不斷下降,這是千真萬確既事實
想要人生變得更好,第一孝順,第二戒邪淫,(包括打丁,叫雞,一夜情等等),第三行善積德
只要照住上面3樣去做好一年,你會慢慢發覺自己既人生越黎越好。

可睇秦東魁老師講既YOUTUBE視頻
https://www.youtube.com/channel/UCGbqgMSR8XSVQ5GZJRgNcMA
強烈建議手機DOWN "喜馬拉雅FM"呢個APP
去搵秦東魅老師既講座聽
我情況一定比你嚴重 唔好放棄自己 你起碼知道自己有咩問題 我同你講我都唔知自己仲有幾多時間上連登 我而加先18歲 我覺得自己越尼越弱智 唔係自我貶低 係真係feel到 屋企人已經幫我好多 停藥之後就咁 食番25日都係無用 每朝起身可以諗既野越尼越少 個腦完全轉唔到 可能真係整定 我之前有日 好似中風 手麻痺 嘴歪 之後講唔到嘢 老豆老母唔比我去急症 可能呢D係後遺症 我已經準備定會喪失自己照顧自己既能力 或者會入精神病院
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞