抑鬱症圍爐區(5)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
訓到3點幾先起身都仲覺得攰 唔想郁
病發走出街大叫
我近呢幾個月覺得做人好辛苦 咩人都唔想見 番到屋企就會困住自己喺房唔同屋企人講嘢 有試過連續幾晚瞓唔到覺 同埋一番到公司就覺得公司D人講我事非 有時會諗係咪真係死咗所有嘅不安就會完結!
你唔係食住藥咩
都病發
無食一排
死咗仲慘
喺醫院都要做職業治療
資本主義社會
我食緊呢隻 就1個月了斷片斷到hihi 感覺好正
人地同我講番話我果日行路好似飲醉酒咁 亂衝馬路 但個重點係我唔記得有同佢出過街

唔知再食落去會發生咩事
"你好,這是《自殺.自療.互助舍》。看來你已累積了不少負面情緒,是嗎?人就好像氣球一樣,若積存的鬱結和壓力太多,便會有爆發的一天。何不暫時停一停,到我們的網站 www.help4suicide.com.hk 。 那裡有一些勵志故事和有趣短片,你可以隨心看看。你也可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:上午六時至凌晨一時;星期六、日及公眾假期:下午8時至凌晨1時),讓我們的義工為你加油打氣!

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

《自殺.自療.互助舍》"
我都休學 好驚開sem
每日都唔知做咩好
做乜都好驚
想問下大家睇咗幾耐
我有個病差唔多成十年
係上年嘗試自殺先開始治療
但係睇咗咁耐,我淨係覺得自己好暴躁
想發洩但係搵唔到地方發洩,好似變左第二個人咁
個醫生同我轉咗幾次藥,有時可以瞓全日
有時失眠幾日,我到底要睇幾耐先會好返
啱啱加咗藥
pregabain 25加到50
血清素都加咗
個人訓好咗但起身個人好攰同好躁好sad
是否正常
呢到有冇人試過animal therapy?
我睇咗五年幾,轉過幾個醫生,都見過幾個CP
暫時仲未搵到方法點樣行出去
藥始終有副作用㗎,每個人嘅反應都唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞